logo

Кралят и кралицата на Испания шокираха с решение за голямата си дъщеря

Кралят и кралицата на Испания шокираха с решение за голямата си дъщеря

След като премине военното си обучение, принцеса Леонор, подобно на баща си, ще получи и светско образование в университета

Испанският крал Фелипе VI и съпругата му Летисия направиха доста шокиращ избор относно бъдещето на голямата си дъщеря.

Тези дни стана ясно, че 17-годишната принцеса Леонор, която сега завършва обучението си в Уелс, ще продължи образованието си, но не в някой престижен европейски университет, а във военна академия. 3-годишният й курс ще започне през август.

"Във всички парламентарни монархии наследникът трябва да има военно минало и военна кариера. Тъй като с течение на времето жена ще стане главнокомандващ, през последните години полагаме много усилия да интегрираме жените във въоръжените сили", съобщи министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес.

На младата принцеса й предстои да изучи всички видове войски.

През първата година ще бъде обучавана в Общовойсковата академия в Сарагоса. Втората година тя ще прекара във Военноморската академия, а третата - в Главната военновъздушна академия в Сан Хавиер. След дипломирането си тя ще получи лейтенантски пагони и от трите рода войски.

Източници на испанския вестник El Pais във военните среди смятат, че обучението на принцесата е необходимо не толкова за придобиване на знания за въоръжените сили, а за установяване на лични контакти с курсанти, които към момента, в който Леонор ще седне на трона, ще съставляват военния елит на Испания.

Не е за вярване какви хубавици са станали порасналите щерки на кралица Летисия СНИМКИ

След като премине военното си обучение, принцесата, подобно на баща си, ще получи и светско образование в университета.

Леонор, която говори четири езика, включително и мандарин, активно се подготвя за бъдещата си роля. Освен да заляга над учебниците, тя участва в тържествени мероприятия, свири на виолончело, играе тенис и се занимава с ветроходство. А местната преса не спира да я сравнява с анимационните принцеси на Дисни.

Този й образ, между другото, е изключително изгоден за кралското семейство, което отчаяно се опитва да подобри имиджа си след скандалната абдикация от трона от крал Хуан Карлос, дядото на Леонор.

Той отстъпи трона на сина си на фона на финансови и репутационни скандали, които подхраниха антимонархическите настроения в Испания. От тогава Филип VI работи усилено, за да се дистанцира от баща си и да върне вярата на народа в монархията. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

Коментирай

Много умно

Много умно 23.03.2023 13:56

Готвят я за Велика Испания

бай Иван

бай Иван 23.03.2023 15:10

Ха така, направете жените войници, а мъжете да слагат престилките и в кухнята . Сбърканяци такива.

GOGO

GOGO 23.03.2023 22:50

Bai Ivane ,idi nahui

Капитана

Капитана 24.03.2023 10:56

Научи я да готви и да ражда деца, глупако.Тази патка армии ли ще води, какво? Смях в залата!

kravar

kravar 24.03.2023 11:07

DRISNI OT DIARIQ !

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 24.03.2023 16:04

Капитане,това е дъщеря на крал.В бъдещето,след като няма син краля на Испания,тя ще участва в управлението на Испания.Определени знания,в областа на отбраната,ще и са в полза,след време.

Капитана

Капитана 24.03.2023 23:31

Христо и тебе те хапе кучето май?Какви крале, какви управления?Според тебе краля на Испания управлява държавата ли?Смях в залата!