logo

Скандално телефонно обаждане съсипало репутацията на принцеса Даяна

Скандално телефонно обаждане съсипало репутацията на принцеса Даяна

Това е един от най-големите скандали, в които са замесени членове на кралското семейство

Когато Даяна Спенсър стана част от британското кралско семейство, милиони хора от цял свят започнаха да следят под лупа личния й живот, а медиите я следваха по петите. 

Самата принцеса често разкриваше любопитни подробности от живота си, а разговорът й с журналиста Мартин Башир през 1995 г. имаше ефект на истинска бомба.

Много нейни фенове бяха убедени, че именно интервюто с Башир стана причина за края на брака й с принц Чалрз и връзките с британското кралско семейство. Но всъщност в тъжната история на принцесата на Уелс имаше много по-сериозен инцидент, който отчасти й коства репутация.

Излишната принцеса: Защо сестрите на Даяна бяха против брака й с Чарлз

През 1989 г., в навечерието на Нова година, принцеса Даяна е в Сандрингам със семейството и съпруга си.

Едно телефонно обаждане прекъсва традиционната подготовки за празника. Даяна отива в другата стая, за да разговаря със стария си приятел Джеймс Гилби, с когото има връзка в периода 1990-1992 г. 

Даяна и Джеймс се запознават в далечната 1979 г. С годините познанството им прераства в силно приятелство и затова принцесата на Уелс не се притеснява да обсъжда с него личните си проблеми.

Точно това се случва и по време на телефонния им разговор през 1989 г. - Даяна се жалва от трудните си взаимоотношения с членовете на британското кралско семейство, говори за Чарлз, оплаква се, че е самотна и разкрива подробностите от личния си живот.

Кошмарно пророчество на принцеса Даяна за Чарлз хвърли света в ужас

Джеймс, от своя страна, подкрепя и утешаваше приятелката си, наричайки я "скъпа" и "squidgy". 

Принцесата вярва на своя приятел и не се страхува да споделя най-интимните си тайни, но именно този разговор предизвиква огромен скандал в пресата и успя да шокира не само членовете на кралското семейство, но и самата Даяна. 

Работата е там, че този личен разговор е бил записан. Според официалните данни, бивш банков служител по някакъв начин е успял да се свърже с телефонната линия на съпругата на принца на Уелс и да направи запис, за да го продаде по-късно на пресата.

Той предлага записаните подробности от личния живот на принцесата на The Sun. Изданието купува лентата, но не я публикува.

Най-големите и опасни тайни на принцеса Даяна паднаха СНИМКИ

Така неприятната история можеше да приключи, ако малко по-късно не се бе появил още един запис на същия разговор. Този път интимните тайни на Даяна са разпространени от жена на име Джейн, която също по някакъв начин успява да се свърже към телефонната линия на принцесата. 

Записът попада в ръцете на The Daily Mail и National Enquirer. През 1992 г. National Enquirer го прави публично достояние.

Събитието се превръща в един от най-големите скандали, в които са замесени членове на кралското семейство. Пресата започва да изкарва нови и нови подробности за отношенията на Джеймс и Даяна, а журналистите предлагат на читателите си срещу заплащане да чуят пълния запис на разговора. 

Шокиращо разкритие: Не Даяна е трябвало да стане принцеса на Уелс, а... СНИМКИ

Принцесата на Уелс е ужасена от случилото се. За нейно щастие всичко отшумява много бързо заради съпруга й. Само няколко месеца по-късно в медиите попада запис на телефонен разговор между принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс, който съдържа много по-откровени подробности за връзката им.

За "Squidgygate" се заговори отново през 2008 г.  Тогава бившият бодигард на Даяна Кен Уорф заяви, че авторите на записа не може да са случайни хора.

"Мисля, че следяха Даяна. Тя самата често е говорила за това. Това може да не е случайно.

Изплува шокираща тайна след смъртта на принцеса Даяна, всички са ужасени

Може би обаждането е записано от тайна служба с надеждата някой от любопитните фенове да го продаде на медиите. Именно това се случи", каза тогава Уорф. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай