logo

Външният министър на Австрия за първи път разкри как е поканила Путин на сватбата си

Външният министър на Австрия за първи път разкри как е поканила Путин на сватбата си

Външният министър на Австрия Карин Кнайсъл не е очаквала, че руският президент Владимир Путин ще приеме поканата ѝ да присъства на нейната сватба. Това разказа самата тя в ефира на радио Ö1-"Morgenjournal". 

По думите ѝ, в началото на юни тя е поканила на сватбата своите колеги от националния кабинет на министрите, "защото така повелява традицията", а на 5 юни по време на визитата на руския президент във Виена, спонтанно е поканила и него, заявявайки, че иска да запознае руския лидер със своя бъдещ съпруг. На 19 юни тя е разбрала, че Путин се е съгласил. 

Карин Кнайсъл смята, че сватбата ѝ е била прекрасен празник, като мероприятието ще има позитивен ефект върху туризма в Австрия. 

Министърката опроверга критиката по отношение на лекия си поклон пред Путин по време на танците. Тя заяви, че по време на откриването на бала в края на танца винаги се прави така наречения "книксен". При това тя отбеляза, че първо се е поклонил руският президент, след което дамата му е отвърнала. И е странно, че някои разглежда това като "акт на подчинение". "Онези, които ме познават, знаят, че аз не се подчинявам на никого", бе категорична Кнайсъл. 

По думите на австрийския външен министър, двамата не са приятели с Путин, макар и двамата да са провели интересни разговори, в частност, за ситуацията в Близкия изток. Според Кнайсъл, личният контакт в международните отношения е много важен, защото позволява да се създаде база на доверие в сложните ситуации, които присъстват между двете страни.

Владимир Путин посвети сватбата на Карин Кнайсъл на 19 август. От прессекретариата на руския лидер съобщиха, че Путин е присъствал само час на тържеството, но е успял да присъства на церемонията по бракосъчетанието, произнесъл е тост на немски, танцувал е с булката и е връчил на младоженците подаръци: картина, старинна маслобойна и тулски самовар. 

 

Коментирай