4 грешки, които допускаме при отглеждането на стайни растения

4 грешки, които допускаме при отглеждането на стайни растения

Трябва много да внимавате, за да не съсипят дома ви

Експерти споделиха какви типични грешки правят любители градинари, когато се грижат за стайни растения.

Имате това цвете в дома си? Дори не подозирате какво отглеждате!

Обикновено хората допускат няколко грешки, които обаче освен, че могат да съсипят растенията им и да затруднят максимално растежа и цъфтежа им, то могат и да са вредни за здравето ви. 

Често хората си мислят, че вършат всичко правилно, а дори не подозират, че нещата стоят много по-различно. В следващите редове ще ви разкрием 4 правила, които е важно да не престъпвате, защото това може да ви коства много.

Много хора смятат, че колкото по-голяма е саксията, толкова по-свободно и по-добре се чувства растението. Обаче не е така. Ако засадите малко растение в голяма саксия, почвата около него просто няма да бъде развита от корените и ще стане кисела.

Трябва също да внимавате, когато купувате растение от магазина. Струва си внимателно да разгледате цветето, което искате да купите, от всички страни. Не бива да има жълти листа. 

Също така си струва да запомните правилото за поливане. Най-важното правило е, че растенията се нуждаят от вода само когато почвата изсъхне.

Стайните растения отдавна са важна част от интериора на много домове, носейки радост на собствениците със своята красота и аромати. 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай