logo

Съседка ме светна на този трик и оттогава, преди да тръгна на път, винаги...

Съседка ме светна на този трик и оттогава, преди да тръгна на път, винаги...

Сифонът е едно от най-мизерните места и ако не се почиства редовно, отпадъците се натрупват и започва да смърди ужасно

Може би ви се е случвало да отсъствате от дома си за по-дълго време, а когато се приберете, още от вратата да сбърчите нос заради миризмата, която се носи. 

Много хора веднага се втурват към хладилника, за да проверят за нещо развалено. Източникът на неприятната воня обаче не е там, а на едно съвсем различно място - в канализацията!

Сифонът под мивката е едно от най-мизерните места. Ако не се почиства редовно, мазнините и хранителните отпадъци се натрупват. Дори и да не се стигне до запушване, преминаването на водата по него се затруднява.

Не е за вярване как може да преместим тежък шкаф без да махаме нещата от него СНИМКИ

Когато използвате мивката всеки ден, проблемът не се проявява, защото натрупаната мръсотия редовно се залива с вода.

Ако обаче не я използвате в продължение на месец или по-дълго време, водата в сифона се изпарява и всички отлагания в тръбата ще започнат да разпространяват прекрасния си аромат първо в кухнята (банята), а след това и в останалата част от апартамента.

Този проблем се решава по два начина. Най-добре е, разбира се, редовно да почиствате тръбите самостоятелно или с помощта на специалист. Това ще ви спести много проблеми в бъдеще.

Всички допускаме тази ужасна грешка при пране

Ако нямате време и желание за подобна операция, можете просто да излеете малко слънчогледово олио в мивката. На този страхотен трик ме светна съседката.  

Първоначално не повярвах, че ще ми реши проблема, но преди поредното пътуване реших да опитам, налях олио в мивката (между другото, това се отнася и за сифона в банята и тоалетната), а когато след месец се прибрах - чудо, неприятната смрад я нямаше!

Свекърва ми сложи гъбата за чинии в микровълновата. Първо реших, че е луда, но после...

Маслото образува нещо като защитен слой, не изсъхва и не позволява на зловонните отлагания да се разпространяват.  Така неприятната миризма от сифона няма да се появява, дори да не пускате вода 2-3 месеца! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

Коментирай

йокин

йокин 03.03.2020 12:27

Трябаше заглавие,четиво,за заможни.Не всеки,мое да си позволи,ЕЙ ТЪЙ,ДА СИПЕ ОЛИО,в МИВКАТА.