logo

Тези грешки в миенето на съдове могат да ви докарат куп здравословни проблеми

Тези грешки в миенето на съдове могат да ви докарат куп здравословни проблеми

Пренебрегването на някои правила може да доведе до размножаването на бактерии, а посудата ще става само по-мръсна

Потребител на китайския портал WeChat посочи четири опасни грешки при миенето на съдове.

Той припомня, че пренебрегването на тези правила може да доведе до размножаването на бактерии, а посудата ще става само по-мръсна.

На първо място, не трябва да се използва мръсна гъба, тъй като върху нея живеят 19 вида патогени, сред които ешерихия коли, салмонела и стафилококус ауреус. 

За една седмица върху новата гъба могат да се натрупат до 2,2 милиарда бактерии. Тези микроорганизми могат да попаднат отново върху съдовете и да причинят различни заболявания.

Няма да повярвате кои са петте най-мръсни неща в къщата

Препоръчително е да имате няколко гъби за различни повърхности, за да избегнете замърсяване. Те трябва да се изсушават и проветряват, а най-добре е да се дезинфекцират във вряща вода и да се сменят на всеки две седмици.

На второ място, не се препоръчва подреждането на мръсна посуда на купчина, тъй като по този начин дъното й се замърсява, което увеличава времето за измиване.

Потребителят на WeChat съветва първо да изплакнете по-малко мръсните чинии, като оставите по-замърсените за по-късно.

Също така е важно да изплаквате съдовете, в които е имало сурово месо, отделно от тези с плодове или готвена храна.   

Цял живот сме чистили фурната грешно ВИДЕО

На трето място, трябва да избърсвате чистите кухненски принадлежности, преди да ги приберете в шкафа. В противен случай бактериите ще започнат да се размножават в останалата вода, а ръждата ще покрие металните прибори и тенджери.

И на последно място, приборите за хранене трябва да се дезинфекцират от време на време. За да направите това, ги сложете в голяма тенджера с вряща вода за около 10 минути.

Принадлежностите, които абсорбират различни течности и остатъци от храна, като бамбуковите пръчки например, задължително  трябва да се подменят. Същото важи и за дървените бъркалки. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай