logo

Цял живот сме чистили дома си грешно, ще си навлечем голяма беда

Цял живот сме чистили дома си грешно, ще си навлечем голяма беда

Едва ли има човек, който да не е бъркал така, а според експерти така си навличаме болести, безпаричие и нещастие

Колкото и да се модернизираме като общество и при нас да навлизат все нови и нови технологии, има някои стари битови навици, които толкова са се сраснали с ежедневието ни, че направи ни е трудно да си представим живота без тях. 

Тези 5 неща в дома ви издават, че сте бедни

Експерти обаче смятат, че почти всички допускаме една скандална грешка, която може да ни коства здравето, да ни доведе до безпаричие, а в живота ни трайно да се настани нещастието. 

Всичко в случая опира до дома и по-специално до това как решаваме да го почистим. Оказва се, че масово хората допускаме една грешка, която е вкоренена в мисленето ни още от нашите баби, но може да се окаже фатална. 

В магазините вече може да си купим всичко - от прах за пране, до препарат за миене на стъкло, маса, прозорци, плочки и паркет. Навикът да купуваме обаче парцали за всичко по отделно все още не е формиран в нас. 

В крайна сметка в продължение на десетилетия в домовете ни бе обичайно да използваме стара тениска или калъфка като парцал и с него да почистваме прозорците например. Та, как при този случай да се накараме да харчим пари за парцали, като те реално са ни на ръка разстояние. 

Уморен от суета, Хавиер си направи землянка! Погледнете ли вътре... (СНИМКИ)

Разхищение на енергия

Астролозите и езотериците предупреждават, че почистването трябва на първо място да се прави правилно, в противен случай рискувате да си навлечете много неприятности. 

На първо място боклукът трябва да бъде много внимателно отстранен. Според магът Лияна Ремпел трябва да се прилагат четирите възможни елемента при почистването - вода - мокро почистване, въздух - при проветряване, земя - визират се препаратите за почистване и огън - свещ.

Според нея първо трябва да почистите всичко както обикновено - с парцал и препарат да измиете всичко. След това е много важно да отворите прозорците и да проветрите и на последно, но не и по значение място, да запалите свещ.

Трябва да я вземете и да се движите из дома си по посока на часовниковата стрелка от входната врата към другите помещения. Важно е да минете всеки ъгъл и прозорец 3 пъти със свещта. 

Когато се върнете към входната врата също трябва да минете три пъти покрай нея със свещта и да я оставите в коридора за 3-5 минути, след което да я изгасите. 

"Тази процедура трябва да се прави поне веднъж месечно. Ако все пак се чувствате тягостно в жилището си и депресирано, то може да направите ритуала в три поредни дни. Най-доброто време за практикуването му е по залез слънце" смята Лана Ремпел.

Прекрачите ли прага на това кокетно студио от 35 м², на момента ще забравите за просторното си жилище (СНИМКИ)


Без тениски

"За почистване на пода и прозорците много домакини използват стари дрехи или чаршафи. Искам да отбележа, че това е много грешно, особено ако имате момиче в къщата си. Така обричате дъщеря си на самота и тя никога няма да се омъжи", категорична е експертката. 

Тя съветва да замените парцалите с купешки специални кърпи за почистване.

Това обаче не е единствената причина, заради която не е добре да използвате старите си дрехи за почистване. Понякога те носят много негативна енергия и това може да доведе до различни заболявания", смята Ремпел.

Елизабет си купи бункер от Втората световна война и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (СНИМКИ)

Учени също се обявяват против използването на стари неща за почистване. Според експертите това е нехигиенично, тъй като бактериите се размножават на парцали и върху тях може да има Е. coli и дори стафилококус ауреус. 

Да не говорим за факта, че някои тъкани нямат хигроскопични свойства (способността на материала да абсорбира освобождаващата се влага) и просо ще замажат мръсотията с вода по повърхността. Именно затова и те съветват да използвате специално създадени парцали за почистване. 

Коментирай