Хрупкави и сочни: Джейми Оливър сподели рецептата си за неустоими печени картофи

За по-малко от два часа и шепа елементарни продукти може да си приготвите ястието, което определено ще се хареса на всички

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/hrupkavi-i-sochni-dzheymi-olivar-spodeli-receptata-si-za-neustoimi-pecheni-kartofi Jenata.blitz.bg
Хрупкави и сочни: Джейми Оливър сподели рецептата си за неустоими печени картофи

Известният готвач Джейми Оливър сподели рецептата си за "хрупкави и пухкави картофи", които със сигурност ще се превърнат в звездата на всяка маса, пише Mirror.

За по-малко от два часа и шепа елементарни продукти може да си приготвите ястието, което определено ще се хареса на всички. 

Домашен хляб с чесън и сиренце - няма такава вкусотия

Всичко, от което се нуждаете за това хрупкаво и апетитно изкушение, са чесън, зехтин и пресен розмарин, казва готвачът.

Списък с продукти:

  • 1,5 кг картофи
  • една глава чесън
  • 3 супени лъжици зехтин
  • връзка пресен розмарин

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 190°C/170°C.

Вкусотия: Гръцка рецепта за печени картофи!

Обелете картофите и ги нарежете на равни парчета. След това ги изплакнете под студена вода, за да отстраните излишното нишесте и ги поставете в голяма тенджера. Залейте със студена вода, добавете малко сол и изчакайте да заври.

Оставете картофите да се варят на пара за седем минути. След това ги оцедете в гевгир и го оставете да изсъхнат на пара за три минути.

Не забравяйте да разклатите добре гевгира – този малък трик е ключът към постигането на "супер хрупкава" коричка, която ще накара всеки да иска още и още.

Изсипете картофите в голяма тава на един слой, добавете зехтин и подправете щедро с морска сол и черен пипер, преди да смесите всичко заедно. След това печете за 30 минути или докато станат леко златисти.

Когато времето изтече, извадете тавата и внимателно натиснете всеки картоф с помощта на преса.

Такава баница не сте опитвали! Нула усилие - впечатляващ резултат

Налейте олио в малка купа и добавете розмарина. Добавете необелените скилидки в купата, преди да разбъркате добре. Намажете картофите със сместа, преди да ги върнете в горещата фурна за още 10 минути или докато не се сдобият с хрупкава апетитна коричка. 

Прехвърлете в чиния, застлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, след което ги нарежете.

Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай