Златисто пиле с хрупкава коричка: Ето с какво да намажете птицата

Необходимата съставка може да се намери във всяка кухня, но малко хора я използват точно по този начин

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/zlatisto-pile-s-hrupkava-korichka-eto-s-kakvo-da-namazhete-pticata Jenata.blitz.bg
Златисто пиле с хрупкава коричка: Ето с какво да намажете птицата

Приготвянето на вкусна вечеря от птица, особено цяло пиле, е изкуство, което вероятно всяка домакиня иска да овладее.

Експерти от Simply Recipes споделиха пред Express с какво трябва да се намаже пилето, за да стане кожата му невероятно хрупкава и вкусна. По думите им, необходимата съставка може да се намери във всяка кухня, но малко хора я използват точно по този начин.

Специалистите препоръчват на домакините да обърнат по-голямо внимание на содата. Само една чаена лъжичка прах в комбинация с други подправки ускорява процеса на дехидратация на кожата.

Само 15 минути – и вечерята е на масата: рецепта за печено пилешко филе с кашкавалова коричка

Най-важното е да се разтопят всички мазнини. Само тогава ще постигнете желания резултат, категорични са готвачите.

Те отбелязват, че содата за хляб повишава нивото на pH на кожата, тя ще я покафенее по-равномерно и ще придобие толкова хрупкава коричка, че ще се изненадате. Визуално ще прилича на истинско пържено пиле, а не на печено във фурната.

Важно е също така да не пресушавате месото и да добавяте оптималното количество подправки, тоест да не разваляте ястието.

Рецепта за печено пиле на фурна

Специалистите дават и една изпитана рецепта за печено пиле на фурна, което става хем сочно, хем с хрупкава коричка.  

Всички ще питат за още, вкусят ли от тази патица с портокали и билки

Списък с продукти:

  • цяло пиле
  • слънчогледово олио
  • червен пипер, къри, мед, горчица, смлян чесън, сол - по една супена лъжица
  • смлян черен пипер (може да използвате смес) и сода - по една чаена лъжичка 

Начин на приготвяне:

Вземете малка купа, сложете разтопения мед, горчицата и налейте слънчогледово олио. Добавете подправките, черния пипер, солта и содата и разбъркайте всичко старателно.

Измийте пилето и го подсушете добре с кухненска хартия. Това е задължително, в противен случай маринатата, която използвате, ще се стича по трупа.

Намажете птицата с приготвената смес от всички страни, отвътре и отвън и оставете в хладилника за час или за една нощ, за да може месото да се напои добре с подправките.

Главен готвач издаде тайната на медените пилешки бутчета, които се топят в устата

Сложете маринованото пиле в тава за печене, завържете краката с конец и покрийте крилцата с фолио, за да не изгорят. Печете във фурна, предварително загрята до 200-220 градуса 60 минути при температура 180-200 градуса, като периодично заливате месото със сок от дъното на тавата.

Когато месото е готово, може да се сервирате със зеленчуци или друга гарнитура.

Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

 

Горещи

Коментирай