Дерматолог: Шампоанът на Head & Shoulders срещу пърхот гори неочакван здравословен проблем, ето кой

Дерматолог: Шампоанът на Head & Shoulders срещу пърхот гори неочакван здравословен проблем, ето кой

Оказа се, че въпросният козметичен продукт може да ни отърве и от друга неприятна здравословна болежка

Всички знаем колко сериозен проблем може да е пърхотът. Хем е неприятно чисто визуално, хем и от здравословна гледна точка не е добре да пренебрегнем този проблем – все пак касае здравето ни.

Борбата с пърхота е много дълъг и сложен процес. разбира се мнозина започват самолечение, взимайки си шампоан против пърхот. Да, това е правилно, но все пак консултацията с лекар също не е за пренебрегване. 

Внимание, тези 3 съставки в шампоана са опасни! Ето защо

Но американският дерматолог д-р Блеър Мърфи-Роуз разкри едно доста неочаквано свойство на шампоана против пърхот. 

По думите му с него може да преборим и друг здравословен проблем, който изобщо не е свързан с косата ни и скалпа на главата.

Той направи това уточнение, тъй като негова пациента споделила, че използва шампоан против пърхот на световноизвестната марка Head & Shoulders. Тя обаче се оплакала, че има и друг здравословен проблем, който разрешила именно с употребата на шампоана, но по доста нестандартен начин.

И така – жената казала на лекаря, че използва шампоан за пърхот на марката Head & Shoulders като средство за измиване на лицето. Според нея, докато учила в гимназията, друг дерматолог й препоръчал този продукт за борба с възпаленията, включително акнето.

Д-р Мърфи-Роуз каза, че много експерти в областта на козметологията съветват понякога да се използват такива продукти, тъй като те съдържат цинк. 

Шокиращо: Това ще се случи с косата ви, ако не я миете с шампоан един месец (СНИМКИ)

„Оригиналният шампоан Head & Shoulders съдържа цинков пиритион, който има противовъзпалителни свойства. Проучванията показват, че цинкът може да помогне за намаляване на акнето“, отбеляза тя.

„В същото време експертът предупреди читателите на портала, че шампоанът с цинк е ефективен при малки обриви. В случай на фоликулит (инфекция на космените фоликули) е необходима консултация със специалист“, заключи лекарят. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!