Диетолог: Този продукт забавя стареенето и гори мазнинките около корема

Въпреки че се смята за висококалорична храна, той всъщност съдържа по-малко калории

https://jenata.blitz.bg/krasota/dietolog-tozi-produkt-zabavya-stareeneto-i-gori-mazninkite-okolo-korema Jenata.blitz.bg
Диетолог: Този продукт забавя стареенето и гори мазнинките около корема

Всяка жена иска да е слаба и красива. И да изглежда по-млада. 

А тези, които държат на външния си вид, са наясно, че за да изглеждат винаги свежи, отпочинали и да се чувстват тонизирани, е важно да включат определени храни в менюто си.

Една от тях са бадемите, които според диетолога Тоби Смитсън, специализирал се в лечението на захарния диабет, вършат истински чудеса, пише Eat This, Not That!.

По думите на Смитсън, бадемите са в състояние да удължат младостта на кожата, забавяйки процеса на стареене.

52-г. Дженифър Анистън показа безкраен бедър и разкри най-голямата си тайна СНИМКИ

"Яжте шепа бадеми два пъти дневно, за да нямате бръчки. Проучвания при жени в менопауза показват, че консумацията на две порции от ядките (около 15 грама всяка) на ден може да помогне за изглаждане на бръчките и намаляване на пигментацията на кожата", казва експертът.

Диетологът отбеляза, че според изследванията, при редовна консумация на бадеми, дълбочината на бръчките намалява с 16%, а интензитетът на пигментация - с 20%.

Бадемите съдържат много полезни вещества. В 100 грама ядки има 21 гр. протеин, 12,5 гр. фибри, 24,6 милиграма витамин Е (дневните нужди са от около 10 милиграма) и 234 милиграма магнезий - повече от 50% от дневната норма.

Тайната падна: Това са 4-те правила на Кейт Мидълтън за идеална фигура

Смитсън добавя, че бадемите също така помагат за изгарянето на мазнините в областта на корема и намаляват риска от метаболитен синдром, който увеличава вероятността от възникването на сърдечни заболявания и диабет. Яденето на бадеми е полезно за сърцето, тъй като понижава нивата на холестерол в кръвта.

Въпреки че се смятат за висококалорична храна, бадемите всъщност съдържат по-малко калории.

„В целия суров бадем се усвояват 25%  по-малко калории, в целия печен бадем - 19% по-малко калории, а нарязаните печени бадеми имат със 17% по-малко калории от посоченото количество върху етикета на опаковката".

Това несъответствие, според специалиста, се дължи на факта, че данните на етикетите не отчитат биодостъпността на продукта. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ
преди 2 години

БЛАГОДАРЯ

Откажи