logo

Направите ли това на плажа, тялото ви ще ви благодари горещо

Направите ли това на плажа, тялото ви ще ви благодари горещо

Оказва се, че не само плуването, но и това занимание, се отразява добре на организма

Почивката край брега на морето е полезна не само за душата, но и за тялото.

Всеки знае колко добре се отразява плуването на организма. Има обаче още едно занимание, за което тялото ви ще ви благодари горещо, когато сте на плажа. Става дума за ходенето по пясъка.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкрием пет причини, които ще ви накарат да забравите за джапанките и да започнете да ходите край морския бряг само боси.

Тренировка за няколко мускулни групи

Тъй като ходенето по пясъка е необичайно натоварване за тялото (освен ако, разбира се, не живеете край морето и не го правите всеки ден), то ангажира няколко мускулни групи наведнъж. И това не са само стъпалата, глезените и прасците, но и дупето, че дори и коремът.

Златно правило: Ето по колко вода трябва да пием на ден!

Бавната, но дълга разходка по пясъка, ще направи краката ви по-стегнати и изваяни.

Ефективно изгаряне на калории

Според резултатите от куп изследвания, ходенето по мека неравна повърхност ви позволява да изгорите между 1,5 и два пъти повече калории, отколкото ходенето по равна повърхност - тротоар, асфалт или бягаща пътека. Това се дължи на факта, че се натоварват повече мускули.

Затова е добре след всичко, което сте изяли на закуска, да отидете на едночасова разходка по плажа. Така гастрономическите изкушения няма да се отразят на фигурата ви. 

Добро настроение

Доказано е, че ходенето по пясъка стимулира производството на ендорфин – хормонът на щастието. Той не само подобрява настроението и ни кара да се чувстваме щастливи, но служи и като отлична превенция на депресията.

Натурални спа процедури

Пясъкът е страхотен естествен скраб. Ексфолира загрубялата кожа на краката и предотвратява образуването на мазоли. Контактът на крака с пясъка стимулира кръво и лимфообращението, което е отлична профилактика срещу отоци, съдови заболявания и разширени вени.

Кои хора не бива да ядат месо

Освен това, вдишвайки морски въздух, насищаме организма си с йод, който е необходим за гладка и сияйна кожа. 

Намаляване на стреса

В телесно ориентираната терапия съществува понятието "заземяване" - контакт на тялото със земята (в случая с пясъка). "Заземяването" ще ви позволи да попълните енергийните си запаси, да намалите нивата на стрес, да стимулирате имунната система и дори да подобрите качеството на съня си. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

Коментирай