logo

Хапвайте смело този продукт, забавя стареенето

Хапвайте смело този продукт, забавя стареенето

В него има цинк и селен, както и компоненти, които имат противовъзпалително и забавящо процеса действие

Стареенето е необратим процес, който никой не може да предотврати, но, за щастие, може да забави. 

За да сте здрави, енергични и на старини да изглеждате по-млади, още от рано трябва да започнете да се пазите от вредните лъчи на слънцето, да изпълнявате упражнения за издръжливост, да спите достатъчно, да се борите със стреса и най-важното - да се храните здравословно.

Специалистите са категорични, че някои храни са изключително полезни за организма и помагат за забавяне на процеса на стареене като цяло. И към тях смело можем да причислим гъбите.

Тези продукти забързват стареенето, откажете се от тях!

"Този продукт не може да се нарече здравословен. По отношение на броя на полезните витамини и елементи, гъбите отстъпват на плодовете и зеленчуците, но могат да разнообразят менюто ви", казва руският диетолог и доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург.

"В тях има много хранителни влакна, груба целулоза, с която червата работят по-добре. Гъбите съдържат цинк и селен, както и компоненти, които имат противовъзпалително и забавящо стареенето действие", добавя той.

По думите на специалиста, най-добре е да се консумират варени или сушени гъби. Те трябва да се приемат по средата на обяда. "Първо ядем зеленчуци и хляб, след това гъби, а след тях отново зеленчуци и хляб, т.е. "опаковаме" тежката храна в полезни вещества", пояснява той. 

Тази напитка забавя стареенето, учените я смятат за чудодейна

Лекарят казва още, че гъби не трябва да се дават на деца под 3-годишна възраст, тъй като храносмилателната им система не е в състояние да се справи с грубата целулоза.

Прекомерната консумация на солени гъби пък може да доведе до отоци, хипертония и лошо храносмилане./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай