За да придадете обем и плътност на тънката коса (не)правете тези неща!

За да придадете обем и плътност на тънката коса (не)правете тези неща!

Има няколко трикчета, които е добре да направите, категорична е фризьорката Джоана Невес

Джоана Невес, която е фризьор и главен редактор на Alterna, козметична марка за грижа за косата, посочи ефективни начини за придаване на обем и плътност на тънката коса. 

Специалистът каза, че можете да предотвратите загубата на коса и да подобрите качеството на косата си, ако откажете електрически инструменти за оформяне, които прегряват космите.

Фризьор: Това е най-грубата грешка, която съсипват косата

Освен това Невес посъветва да спите върху копринена или сатенена калъфка за възглавница, тъй като естествената тъкан не уврежда косата.

Експертът напомни и за ежедневната грижа, която се състои в правилния подбор на продукти според типа коса. „Изберете правилния за вас шампоан, балсам и маска за коса. Това ще помогне за създаването на здрав вид на кичурите и ще поправи щетите“, обясни тя. 

Фризьор: Това е най-фаталната грешка, която съсипват косата

Освен това, според Невес, косата може да изглежда чуплива и разрошена поради несполучлив избор на прическа. Тя подчерта важността на редовното подстригване, за да се придаде визуална дебелина на косата. 

В заключение коафзорката препоръча да посетите трихолог, за да разберете причината за изтъняването и чупливостта на нишките.  / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!