logo

Златно правило: Ето колко минути трябва да се къпем, за да сме вечно млади!

Златно правило: Ето колко минути трябва да се къпем, за да сме вечно млади!

Оказа се, че не са температурата на водата, с която си взимаме душ, има значение

Няма значение кога предпочитате да вземете душ – сутрин или вечер. Важно е друго – колко време прекарвате под водни струи. 

Как ще реагирате, ако научите, че има правилен и грешен начин за къпане, така че кожата ви да изглежда по-добре и да старее по-бавно?

Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа

Е, сега британският фармацевт Абас Канани разкри правилната формула за това колко продължително трябва да останем под душа, за да запазим кожата си млада и стегната.

„Мнозина от нас не знаят от това колко време прекарвате под водната струя зависи колко младолика ще е кожата ни – по цялото тяло“, поясни той.

„Пет минути са твърде малко. Това не е достатъчно за почистване на тялото и подхранване на кожата с вода “, смята експертът. 

Според Канани оптималната продължителност на престоя във ваната е осем минути.

Фармацевтът също съветва никога да не се мие с прекалено гореща вода - тя унищожава естествените мазнини, което води до суха кожа. 

Спортният рехабилитатор Хана Саймс пък е сигурна, че е най-добре да стоите под хладка вода: „Това стимулира кръвообращението и умствената дейност“.

Всеки ден тя вземаше студен душ и само след седмица видя разликата СНИМКИ

С други думи, ако искате да се ободрите, вземете сутрин студен душ - това моментално ще ви събуди. Освен това принуждава тялото ви да изразходва повече енергия, за да поддържа оптимална температура, което означава, че ще изгаряте повече калории от обикновено, без да полагате никакви усилия.

Абас Канани също препоръчва редовно измиване на цялото тяло, за да се предотврати развитието на гъбични инфекции и образуването на бактериални колонии. 

Мръсотията и потта, обяснява фармацевтът, не се събират само в слабините и подмишниците - например краката, пъпът и зоните зад ушите са не по-малко „проблемни“ места, които изискват специално внимание. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Баба ви

Баба ви 04.10.2022 15:27

Мисля, че ще хванете много балъци на въдичката ,за да угодите на Урсула с тази "препоръка". Браво европейци! Венсеремос

Пурко

Пурко 06.10.2022 10:44

чудите се с какви тъпи статии да запълвате вестника си