logo

9 факта за бременността, които шокират и лекарите СНИМКИ

9 факта за бременността, които шокират и лекарите СНИМКИ

Този период от живота на жената е толкова феноменален, че понякога е трудно да намерим правилното обяснение за ставащото

Какво знаем за бременността? Гадене, болки в гърба, необичайни хранителни избори, всички тези факти са известни дори на мъжете и децата. Но знаете ли, например, че неродените бебета могат да плачат? Или, че широко разпространеното вярване, че новородените нямат колене, е просто мит? Готови ли сте да се изправите пред факта, че върху лицето и тялото ви могат да се появят пигментни петна?

Ние от jenata.blitz.bg обобщихме най-забележителните факти за бременността и новородените, за които нито вашите приятели, нито лекарите ви ще ви признаят.

ОСЕМ бабешки деветини за бременността, които се оказаха верни (СНИМКИ)

Носенето на бебе в утробата за цяла година не е мит. Обикновено бременността, от момента на зачеването до момента на раждане, продължава 266 дни или 38 седмици. В действителност обаче този брой може да бъде по-голям или по-малък. Например, Белуха Хънтър е била бременна в продължение на цели 375 дни. Нейният плод расте по-бавно от обикновено, затова бременността й отне повече от година, но в крайна сметка се ражда здраво момиче.

Историята на бременната Джули е толкова невероятна, че чак разтърси целия свят (СНИМКИ)

По време на втората половина на бременността, плода уринира до 0,25 галона течност на ден и частично я пие след това.

Пет мита и суеверия за бременността, в които не трябва да вярвате!

Матката расте 500 пъти по-голяма от нормалното по време на бременността, но 2 месеца след раждането тя се връща в нормалния си размер. Матката преди бременността е около размера на праскова, а до края на бременността достига размера на диня.

Още четири мита и суеверия за бременността, в които няма капка истина

Една жена ще произвежда повече естроген през третото тримесечие на бременността, отколкото в продължение на 3 години, докато не е бременна и по време на една бременност - повече, отколкото през целия си живот.

По време на бременността, талията и гърдите на жената не са единствените неща, които могат да нарастват по размер, но краката й също ще се развиват.

16 смели майки показаха брутално честни СНИМКИ (18+) за това как изглеждат телата им след раждането

Има няколко причини за това: прекомерното натрупване на течност в тялото на бъдещата майка, ставите за омекотяване поради хормонални промени, увеличаването на натиска върху арката на краката поради увеличеното тегло.

Бебетата могат да плачат в утробата на майка си, още преди да са родени. Те развиват тази способност през третото тримесечие и плачът обикновено се случва в отговор на шума с ниски децибели, които се играе в корема на майката. Видеоизброените ултразвукови изображения показват бебета, които плачат. Това най-често се изразява като отваряне на устата, подтискане на езика им и приемане на няколко неравномерни вдишвания преди издишване.

Често "придружител" на бременни жени е пигментацията. 90% от майките срещат този проблем. На техните лица могат да се появят специфични петна, особено в областта на челото, носа, брадичката, скулите и очите. Цветът на тази пигментация зависи от първоначалния цвят на кожата на майката: справедливата кожа става по-тъмна и тъмната кожа става по-лека.

Детските пръстови отпечатъци на бебета се образуват между 10-та и 19-та седмица. Когато се формират, те няма да се променят до края на живота на един човек.

10 суперсили, които само бебетата имат и за които едва ли подозирате (СНИМКИ)

Нероденото дете може да усети, вкуси и мирише на храна, която майка му консумира. Те се абсорбират от амниотични течности и могат да формират предпочитания за храна на бъдещия човек.

Бременността е невероятно време, когато женското тяло преминава през трансформации, които трудно могат да бъдат представени. Кои факти смятате за най-изненадващи? Кажете ни в коментарите по-долу. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!