logo

Гинеколози: Коварна болест ще сполети родилките, ако не пият кафе!

Гинеколози: Коварна болест ще сполети родилките, ако не пият кафе!

Оказа се, че с консумирането на горещата напитка след раждане дамите си подсигуряват здравето

С какви ли не неща трябва да се съобразява една жена, докато е бременна. Но не само това. „Ограниченията“ за нея не спират дори и след появата на бебето.

Да, малкото човече е най-важно, но и жената трябва да се погрижи подобаващо за себе си, за да бъде добра и здрава майка.

Кошмарна новина за бременните жени!

Сега от jenata.blitz.bg попаднахме на едно доста изненадващо изследване на гинеколози от Националния университет на Сингапур. То е свързано с жените, след родилният им период и… кафето.

 „Дами, задължително, след като родите пийте кафе!“ – единодушни са гинеколозите. „Ако не пиете кафе, то рискувате да бъдете покосени от опасна болест, която се е „зародила“ във Вас по време на бременността“, уточняват те.

Гинеколозите от Националния университет на Сингапур установиха, че пиенето на кафе след бременност намалява риска от развитие на диабет тип II при жени с гестационен диабет, който се появява по време на бременност. Резултатите от работата са публикувани в The American Journal of Clinical Nutrition.

Гестационният захарен диабет е заболяване, характеризиращо се с хипергликемия (повишени нива на кръвната захар), което е диагностицирано за първи път по време на бременност. 

Най-често гликемията на жената се нормализира след раждането, но има висок риск от развитие на диабет при следващи бременности и в бъдеще.

Гестационният захарен диабет по време на бременност е доста често срещано заболяване в Русия и света като цяло. Изследователите са проследили повече от 4500 участници с анамнеза за гестационен диабет в продължение на повече от 25 години.

Жените, които пият кафе, имат по-малък риск от развитие на диабет тип II в сравнение с жените, които не пият кафе или избират безкофеинова напитка – гласи изследването на учените от Сингапур. 

Жените, които са пили една чаша кафе с кофеин или по-малко, са имали 10% по-нисък риск, 2-3 чаши са намалили риска с 17%, а 4 или повече чаши са намалили риска с 53%. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай