logo

Кошмарна новина за бременните жени!

Кошмарна новина за бременните жени!

Рискуват живота на нероденото им бебе, ако пият кафе

Появи се доста плашещо изследване, направено от китайски учени от университета Ухан. То е свързано с бременните жени и по-специално какво не трябва да пият по време на този период от живота им.

Осем бабешки деветини за бременността, които се оказаха верни (СНИМКИ)

Оказа се, че те не трябва да пият кафе. Причината за това е, че горещата напитка може да доведе до увреждане на черния дроб на плода и до появата на сериозни закъснения в неговото развитие.

Най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички

Китайските учени са категорични, че ако бременните жени пият кафе, то това може да навреди на здравето и развитието на ембриона.

Дискусии за това как кофеинът и другите компоненти на ободряващата напитка засягат тялото на бременните жени се водят от дълго време.

Кафето има някои предимства и недостатъци за жените, които чакат дете. 

За нищо на света не вярвайте в тези митове и суеверия, свързани с бременността

Проучвайки ефекта на кафето върху бременността, китайските учени наблюдаваха живота на няколко десетки бременни плъхове, на които към храната им бе добавена и горещата напитка. 

Изследователите се интересували дали кафето може да попречи на развитието на детето, както и дали ще предизвика спонтанни аборти или ще допринесе за раждането на недоносени бебета.

Пет мита и суеверия за бременността, в които не трябва да вярвате!

Тези тестове накараха експертите да заключат, че големи дози кафе всъщност водят до намаляване на масата на плода и забавяне на неговото развитие. 

В допълнение учените са открили, че кафето оказва неблагоприятен ефект и върху черния дроб на плода през периода на тяхното вътрематочно развитие.

Обичате кафе? Появи ли се някой от тези симптоми, по-добре бягайте при доктора!

По-специално беше установено, че под влиянието на кофеина, организмите на бременните жени започнали да увеличават производството на хормони, отговарящи за стреса. 

В резултат на това бъдещото бебе на майка, която е пила кафе по време на бременността в бъдеще са по-склонни да развият цироза на черния дроб и други нарушения в работата на този орган. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай