logo

Кортни ражда почти всяка година, а децата й... СНИМКИ

Кортни ражда почти всяка година, а децата й... СНИМКИ

По всичко личи, че тя и съпругът й харесват процеса на зачеване и появата на бебета, защото не искат да спират дотук

Семейството Роджърс от САЩ има 11 деца. А от около 10 години насам Кортни все е бременна.

По всичко личи, че съпрузите харесват процеса на зачеване и появата на деца, защото не искат да спират дотук. Двойката наскоро обяви, че планира да има поне 12 деца!

През октомври 2008 г. Кортни се омъжва за свещеника Крис Роджърс. Една година по-късно двамата решават да имат дете. Въпреки че първият им опит завършва със спонтанен аборт, те не се отчайват и през 2010 г. на бял свят се появява първородната им рожба. 

И от тогава почти всяка година те стават родители. 

Многодетна майка показа какво се е случило с нея след 36 часа без сън СНИМКИ

Крис и Кортни имат шест момчета и пет момичета. А имената на всички хлапета започват с буквата „K“: Клинт, Клей, Кейд, Кали, Кеш, Колт, Кейс, Калена, Кейди, Корали и Карис.

36-годишната Кортни има осем нормални раждания и две цезарови сечения, с едно от които ражда близнаци. Американката е претърпяла и два спонтанни аборта.

Многодетната майка твърди, че обича да е бременна. Тя и съпругът й никога не са използвали контрацептиви, но това няма нищо общо с религиозните им възгледи.

Не е за вярване как изглежда жената, която от 13 години не спира да ражда СНИМКИ

"Просто ми харесва в мен да расте живот, да мисля какъв ще е полът на бебето, да му избирам име. И винаги съм мечтала да имам голямо семейство", обяснява Кортни.

Тя добавя, че бременностите й обикновено протичат доста леко, но при ражданията понякога има неприятни изненади. Третото например било толкова бързо, че не успяла да стигне до болницата и бебето се родило на пътеката край дома им.

Четвъртото бебе пък се появило на бял свят в 33-ата седмица чрез спешно цезарово сечение, след като започнала да кърви. След този случай лекарите я посъветвали да увеличи интервала между бременностите, но тя не ги послуша и продължила да забременява всяка година.

Семейството живее в голяма ферма, където отглежда овце, пилета и кучета. Месечните им разходи само за храна възлизат на около 1200 долара.

Ето какво се случва с първата майка на осемзнаци и бебетата й 11 години по-късно СНИМКИ

Тъй като се налага да пестят от всичко, по-малките деца носят дрехите на по-големите, семейството пазарува най-често от разпродажби, а съпрузите никога не си подаряват подаръци.

Всяка година разширяват къщата си и оборудват допълнителни стаи в нея, за да ги дават под наем и да получават допълнителни доходи.

Въпреки големите разходи около децата, семейството се опитва да пътува. Всяка година те прекарват по една седмица на къмпинг, до който стигат с 15-местнния си микробус.

Ходенето до супермаркета също е изключително забавно "приключение". Задачата на Кортни е не само да пазарува, но и да не губи децата си, докато е в магазина. 

Децата й не ходят на училище и детска градина. Обучението им протича в домашни условия. А в свободното си време помагат в домакинството. 

Невероятната история на тези близначки шокира целия свят преди 8 г., а днес... СНИМКИ

Кортни признава, че й е било най-трудно, когато всички деца са били малки. Сега големите й помагат в домакинската работа и се грижат за по-малките.

Въпреки това задълженията й изобщо не са малко. Например тя зарежда пералнята поне 21 пъти седмично. Чистенето и готвенето също отнемат доста време. 

Всеки ден тя става в 7:30 часа, събужда децата и се захваща с приготвянето на закуска до 8.

57-годишна роди близнаци, а 16 години по-късно... СНИМКИ

"Сутрин е най-стресиращата част от деня. Винаги има толкова много неща за вършене, децата тичат навсякъде", споделя тя.

След закуска по-големите деца се залавят с домакинска работа и след това започват да учат. В средата на деня всички заедно приготвят обяда. След това по-малките лягат да спят, а по-големите гледат филми или помагат на майка си.

Кортни смята, че обучението на децата в домашни условия не е особен проблем.

През 1997 г. Боби стана майка на седемзнаци! 23 години по-късно... СНИМКИ

"Харесва ми, когато те са непрекъснато с мен и виждам как и какво учат. Мога да адаптирам уроците за всяко дете. Не трябва да ги принуждавам да стоят над учебниците с часове. Могат да тичат навън или да хранят агнетата между уроците.

По-скоро съм репетитор, отколкото учител. Децата се учат сами и просто се обръщат към мен, когато имат въпроси", казва тя. И добавя, че преподава и на местните деца в неделното училище към църквата.

Лекарите й казаха, че е по-вероятно да спечели от лотарията, но тя изненада всички и...

Американката и мъжът й са категорични, че не изпитват особени трудности с отглеждането на 11 деца, затова и голямото семейство е общата им мечта.

"Искаме да имаме още повече деца, ако успеем. Със съпруга ми обичаме да бъдем родители и си прекарваме чудесно заедно", казва многодетната майка. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай