logo

Магически японски трик успокоява всяко ревящо бебе

Магически японски трик успокоява всяко ревящо бебе

Като бонус – направите ли го, то не само ще накарате детето да спре плаче, ами и ще заспи

Бебето е благословия за всеки родител. Е, наред с приятните емоции има и доста неприятни.

Един от тях (и никой не може да отрече това) е ревът на новороденото. Понякога каквото и да правим не можем да успокоим малкото.

Малките деца могат да плачат по различни причини, които не винаги са свързани с истинско страдание и дискомфорт. В същото време плачът може да попречи на съня на възрастните, както и да отвлече вниманието на другите от важни въпроси. 

Магически трик успокоява плачещото бебе само за 30 секунди СНИМКИ/ВИДЕО

Често помага да вземете детето на ръце, но не се знае от какво точно зависи реакцията на заспиване.

Но преди да изпаднете в отчаяние и да решите, че сте лош родител, който не може да накара детето си да спре да плаче, то от jenata.blitz.bg имаме добра новина – има един невероятен японски метод, благодарение на който ще успокойте всяко ревящо бебе за отрицателно време.

Като бонус – направите ли го, то не само ще накарате детето да спре реве, ами и ще заспи.

Специалисти от Центъра за изследване на мозъка на института RIKEN (Япония) се опитаха да намерят универсална техника за справяне с проблема. За да направят това, те проведоха експерименти с 22 деца на възраст под шест месеца. Техните майки бяха помолени да извършат поредица от идентични действия, държейки бебето на ръце.

Процедурата продължи от пет минути до половин час, напредъкът на тези задачи беше внимателно наблюдаван, реакциите на бебетата бяха записани на видео и бяха направени ЕКГ измервания.

Оказа се, че най-полезната стратегия е да се разхождате с детето на ръце и след това да седите с него за около 5-8 минути. След 5-минутна разходка 5 от 11 бебета (45,5 процента) заспаха и нито едно от тях не заплака до края на задачата, а още две бебета (18,2 процента) заспаха в рамките на една минута, след като майките им седнаха с тях ръце. 

Учените смятат, че през първите 8 минути от съня децата имат нисък праг на възбуда и затова се събуждат лесно. След този период те могат да бъдат положени в кошара. 

Само по себе си успокояването е свързано с така наречените транспортни реакции при ходене с дете: ако просто седите с бебето, то не се активира. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ееее

Ееее 20.11.2022 10:23

Открихте Америка. Това го знае всяка майка

Бръм

Бръм 21.11.2022 8:25

Хе хе хе хе. Открили топлата вода в Япония!

Нани

Нани 21.11.2022 8:27

Хм, аз помислих, че трикът е харакири....