7 неща, които не трябва да давате назаем дори и на най-добрата си приятелка!

7 неща, които не трябва да давате назаем дори и на най-добрата си приятелка!

Ако изведнъж започнете да забелязвате, че всичко в живота ви се е объркало, не бързайте да обвинявате другите. По-добре си спомнете дали не сте споделила вещите си с някоя приятелка. 

Според различните народни вярвания, когато даваме някаква вещ на друг човек, с нея споделяме и част от енергията си и мигновено се превръщаме в магнит за нещастия.

Има много поверия, свързани със заемането на пари. Според едно от тях не е добре да се разделяте с тях вечер, но пък е много добре да заемате пари (или виртуална валута) на състоятелни хора. Смята се, че богатият човек ще върне и част от късмета си с дълга си.

Има обаче неща, които не трябва да давате назаем, ако искате да запазите късмета и благополучието си. Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за част от тях!

Кухненски прибори 

В днешно време това не е толкова разпространена практика както преди, когато всяка домакиня организираше в дома си шумни купони и семейни сбирки. Тогава за никого не бе изненада, ако на вратата позвъни съседката с молба да вземе назаем някоя друга вилица, лъжица, чиния или чаша. Все пак гостите са много, а посудата не стига! 

Тези сънища вещаят късмет и пари

Днес подобни неща почти не се случват, но ако случайно хората от съседния апартамент ви помолят за кухненски прибори, не бързайте да им помагате! Експертите напомнят, че посудата запазва енергията на къщата и ако я дадете на някого, може да си навлечете големи проблеми на главата, започвайки от здравето, завършвайки с кавгите, които несъмнено ще сложат край на връзката с партньора ви. 

Ако не искате да ви сполети подобно нещо, по-добре дръжте всичките си чаши, чинии и лъжици далеч от  съседите.  

Сол

Сега ще попитате: "А как едно време майките и бабите ни са отслужвали със сол на комшиите?". Да, давали са, но я си спомнете дали след това животът им е бил щастлив и безоблачен!

Кристалите на солта са попили енергията ви. Те притежават енергийна памет. Със солта вие давате енергията и жизнените си сили. Затова след това не трябва да се чудите, ако започнете да се чувствате разбита и изморена, сякаш през вас е минал товарен влак. 

Тези 15 неща привличат късмета в дома ви, бързо ги намерете!

Ако толкова много ви се иска да помогнете на някого, който спешно се нуждае от сол, в никакъв случай не му я предавайте в ръката му. По-добре я оставете на масата или на някой стол, откъдето той сам да си я вземе. И ако трябва да вярваме на поверията, трябва да му поискате някаква символична сума. И една стотинка върши работа. Важното е той да си плати! 

Хляб и тестени изделия

Нашите предци са се отнасяли много внимателно към хляба и в това си има причина. Разбира се, можете да го поделите с някой човек, изпаднал в нужда, но трябва да го направите правилно! Например, ако са ви останали само 1-2 филийки или пък един крайшник, не трябва да го споделяте с никого, за да не ви сполети бедност и самата вие да се окажете на мястото на човека, който проси хляб. 

Ето къде трябва да сложите огледалото, за да привлечете късмета в дома си

Ако пък имате няколко хляба и нямате нищо против да дадете единия или някаква част от него, трябва да запомните, че не бива да го подавате през прага. В противен случай заедно с него се отказвате от семейното благополучие и щастие. И още едно правило: не споделяте хляб след залез слънце, в противен случай ще ви преследва неуспех и разочарование. 

Ювелирни украшения и бижута

Мислите си: едва ли ще се случи нещо кой знае колко лошо,  ако заемате на приятелка пръстен, огърлица или обеци. Или пък си изберете нещо от нейната колекция за срещата довечера. За съжаление, грешите! Експертите казват, че камъните и металите са „обвързани“ с един човек и не обичат честите промени. Освен това, никога не се знае каква енергия притежава човекът, който е носил въпросното бижу пред вас. Така можете да привлечете чуждите неуспехи към себе си и да се изправите пред много проблеми.  

Веднага се отървете от тези пет неща, които имате в дома си, иначе… (СНИМКИ)

По същата причина експертите препоръчват да не започвате да носите веднага семейни бижута, с които сте се сдобила наскоро. Най-добре е да не ги пипате известно време, за да могат да "привикнат".  Историята познава много случаи, в които семейни бижута са донесли само нещастия и проблеми на новите си притежатели.

Дрехи и обувки

Дори преди да сте сменяли с приятелка или със сестра си дрехи или обувки, без да сте видяла нищо лошо, това не означава, че сте постъпвала правилно. И тук нещата не се свеждат до съблюдаването на елементарните правила за хигиена, а в това, че всяка вещ, която някога сте обличала, е запазила енергията ви. А когато давате дрехата си на други хора, все едно давате част от себе си. Така нещата при човека, който получи вашата вещ, изведнъж могат да потръгнат, а при вас - да се влошат.

3 начина да привлечеш късмета в дома си по фън шуй

Можете да давате назаем свои дрехи и обувки, само ако вече сте решила да се разделите с тях, за да освободите място в гардероба си. В този случай, според експертите, енергийната връзка се разрушава, ненужните вещи си намират нови стопани, а вие запазвате спокойствието и хармонията в дома си. 

Сапун и принадлежности за баня

В никакъв случай не давайте на други хора сапун, кърпи, козметика, дезодорант и други аксесоари за баня. Тук вече нещата опират до хигиената. Експертите напомнят, че по повърхността на тези неща се натрупват голям брой бактерии и ако ги дадете назаем,  след това чуждите организми и микроби ще попаднат във вашето тяло. Имате ли нужда от това?

Метла или четка (за чистене)

Нашите предци са приписвали на метлата магически свойства и са вярвали, че с нейна помощ могат както да се отърват от негативната енергия в дома си, така и да навлекат проблеми на цялото семейство. Например, според вярванията, не трябва да държите две метли в дома си, в противен случай можете да си навлечете проблеми от финансово и друго естество. Също така не се препоръчва да позволявате на други хора да метат пода у вас, за да не подплашат късмета и той да напусне къщата ви за дълго време. 

Ако имате тези девет неща в дома си веднага се отървете от тях (СНИМКИ)

Ако съседката се е обърнала към вас с молба да й заемете четка или пък метла, или й ги дайте завинаги, или пък учтиво й откажете. Ако ги заемате с опция за връщане, можете по невнимание да „изгоните“ парите от дома си и да попаднете в капана на дълговете. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

taka e

taka e 07.02.2019 10:09

Исках да сваля 1-2 килограма, но в крайна сметка изчезнаха почти 7. Нямах нужда от толкова много, но това изобщо не зависеше от мен - независимо дали ядох или не, все пак отслабвах. Сега се опитвам да напълнея. https://bit.ly/2KrFJA9