logo

Богатство и късмет ще напълнят дома ви, направите ли това

Богатство и късмет ще напълнят дома ви, направите ли това

Някои смятат, че поверията, свързани със спалното бельо, могат да донесат късмет, да повлияят на съдбата и дори да предскажат бъдещето

Човек прекарва около 1/3 от живота си в леглото. И изобщо не е изненадващо, че точно със спалното бельо са свързани куп поверия, много от които все още са актуални.

Спалното бельо е не само функционален предмет от бита, но и важен елемент, който създава комфорт и уют в нашата спалня.

Някои смятат, че поверията, свързани с него, могат да донесат късмет, да повлияят на съдбата и дори да предскажат бъдещето.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем за най-разпространените вярвания, свързани с него. Някои от тях се основават на вековна народна мъдрост и практичност. Решението да вярвате в тях, или не си е само ваше!

Има поверие, че сменянето на чаршафите във вторник или петък носи късмет. Вторник се смята за ден на богатството, а петък - за ден на любовта. Смяната по това време може да символизира привличането на благоприятни събития в областта на финансите и личните отношения.

Според друго вярване, ако някой друг човек е сменил спалното ви бельо, това може да донесе нови възможности в живота ви. Смята се, че ръцете на другия човек могат да донесат нова перспектива и енергия, способстваща промяната и успеха.

Внимавайте в кои дни чистите, че според народните поверия ви чакат големи бели! СНИМКИ

Някои вярват, че смяната на спалното бельо на легло по време на растяща Луна е знак за просперитет и растеж в живота. Смята се, че това време е благоприятно за започване на нови проекти и постигане на цели.

От друга страна, това действие по време на намаляваща Луна може да символизира освобождаване от негативната енергия и трудностите.

Застилането на чаршафите отвътре навън може да бъде свързано с освобождаване от миналото, защита от негативи или пристигане на неочаквани гости.

Ако сложите чаршафите влажни, ще привлечете просперитет и богатство в живота си. Ако го направите в лошо настроение, не трябва да очаквате здрав сън и добро здраве. Ако спалното бельо е скъсано и с дупки, може да възникне раздор между двойката.

Колкото по-добре е изгладено спалното бельо, толкова повече богатство има в къщата.

Според друго поверие не се препоръчва спалното бельо да се сменя веднага след заминаването на гостите. Това може да доведе до провал или негативни последици.

Прането на спалното бельо е най-добре да се случва в понеделник или вторник. Преди това е желателно да го обърнете наобратно. Хората казват, че това ще предпази семейството от болести. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Цвета

Цвета 24.08.2023 16:43

Бла, бла..... на колела