logo

С това просто упражнение паметта на баба ми е като на 20-годишно момиче

С това просто упражнение паметта на баба ми е като на 20-годишно момиче

То е подходящо за всички възрасти и помага за съхраняване и подобряване на способността на мозъка да запомня

Човешкият мозък е нещо необяснимо. Понякога изглежда, че съвършенството му няма предели. Той е като механизъм, благодарение на който функционира голяма част от нашето тяло.

Всяка секунда мозъкът получава сигнали от всички органи и системи на тялото, обработва ги и въз основа на резултатите дава определени команди. Нищо чудно, че често е сравняван с истински компютър.

Благодарение на мозъка можем да говорим, чуваме, виждаме, чувстваме, изпълняваме определени действия, решаваме проблеми и т.н.

Психолог разкри как кръвната група определя съдбата ви

В същото време той се сравнява с мускул, който също трябва редовно да се тренира, за да не губи форма и работоспособност. Защото от здравето и "тонуса" на нашия мозък зависят страшно много неща, включително и колко дълго ще живеем. 

И ако човек не тренира редовно мозъка си, с годините, особено в напреднала възраст, той започва да се сблъсква с болести и проблеми, свързани със загубата на памет, концентрация, внимание и други жизненоважни функции на нашия организъм. 

Тази възраст е фатална за мъжете и жените

Разбира се, някои от тях могат да бъдат стимулирани с помощта на медикаменти, но защо да правите това, ако можете да изпълнявате определени упражнения, за да тренирате мозъка и паметта си, да следите здравето си и да се предпазите от тези проблеми предварително?

Баба ми, както много други хора, също се сблъска с този проблем и започна често да забравя. Посъветваха я да прави едно доста просто упражнение преди лягане, което помага за стимулиране на мозъка и подобряване на паметта.

Резултатите не закъсняха! Вече помни неща, които дори аз забравям!

Тези натурални продукти борят хроничната умора

Каква е същността на упражнението и как работи? Преди сън, когато вече сте сте в леглото, трябва да опитате да си припомните как е минал денят ви.

Препоръчително е да "превъртите" всички подробности в главата си - как сте се събудили, какво сте закусвали, какво сте правили през деня, с кого сте видели и т.н.

Добре е да го правите това със затворени очи. Така въображението и визуализацията на изминалия ден работи по-добре.

Приятелка ми сподели за вълшебните свойства на тази подправка! Опитах и...

В началото може да не си спомняте всички моменти, но с всеки изминал ден ще се помнят все повече и повече подробности, от което всъщност се нуждаем.

Необходимо е да правите това упражнение всеки ден, преди лягане. То е подходящо за всички възрасти и помага за съхраняване и подобряване на способността на мозъка да запомня. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай

доуточняващи въпроси

доуточняващи въпроси 13.02.2020 12:03

Ако си правила любов, опитай да си спомниш сложи ли му кондом или те подкара "на голо", пушиш ли след акта или не си се поглеждала и т.н.

Аврора

Аврора 13.02.2020 12:17

И ако през деня някой те е ядосал, или си пътувал през града с тоя ужасен транспорт, и си превъртиш пак всички псувни и простотии, обиди, дали изобщо ще заспиш? Пак глупостите на близзз ... кой знае откъде са грабнали част от нещо друго, неправилно са го превели ...

Ррр

Ррр 24.03.2021 12:31

Пълни глупости!Всичко е генетично,не може да излъжеш природата каквото и да правиш.

Един от селото

Един от селото 24.03.2021 23:32

Яжте курмит преди лягане и ще сънувате за немития които сте яли през деня.