logo

Щастливите хора са наясно с тези 4 ритуала и не спират да ги прилагат!

Щастливите хора са наясно с тези 4 ритуала и не спират да ги прилагат!

Последните проучвания на Алекс Корб разкриват невероятната истина за нашето съзнателно и подсъзнателно поведение и влиянието, което то оказва върху живота ни

Едва ли има човек, който да не иска да бъде щастлив. Специалисти от цял свят са открили различни ритуали, които ще ни позволят да бъдем винаги щастливи.

Всеки човек прави нещата по свой си начин. Някои от нашите навици могат действително да ни помогнат да подобрим живота си, а други да му окажат много негативно влияние. Най-важното е да се научим да разбираме какво се случва с нас, когато се чувстваме зле и защо това се случва.

Последните проучвания на американския невробиолог Алекс Корб например разкриват невероятната истина за нашето съзнателно и подсъзнателно поведение и влиянието, което то оказва върху живота ни.

Вършим тези неща всеки ден, без да осъзнаваме, че разрушават щастието ни!

Специалистът твърди, че най-големият враг на човека е собственият му мозък. Всяка една емоция се активизира в определена част на мозъка ни. Удовлетворението е най-силната от тях и активизира центъра за възнаграждение. Удовлетворението е много по-силно като емоция от срама, гордостта и вината, но понякога срамът и вината успяват да доминират над гордостта и удовлетворението.

Тревогата също е тясно свързана с функционирането на този център. Ето защо е нужно да се научите да контролирате тези емоции и да отпускате тази част от мозъка си, както и цялото си тяло. Как да го направите? Достатъчно е само да се запитате за какво сте благодарна! 

Китайците не страдат от рак, депресия, астма и туберкулоза, а тайната им се крие в... плода на щастието!

Когато чувствате тревожност, всички тези мисли ще ви помогнат да преодолеете силния стрес и паниката. Колкото по-често го правите, когато сте напрегната, толкова по-добре ще е за здравословното ви състояние. Не е нужно да откриете нещо, за което да сте благодарна – от значение е самото търсене!

Не слагайте огледала на тези места в дома, в противен случай ви чака нещастие, безпаричие и проблеми!

Друго важно нещо е да идентифицирате чувствата, които ви разстройват. Според невробиолозите, ако го направите, ще успеете да смекчите въздействието, което те ви оказват. Разбираемо е, че не можете да контролираме напълно емоциите си. Можете да опитате да го направите, но в крайна сметка това е много сложно, особено в непредвидени ситуации. Практиката на осъзнаване обаче може да помогне да намалите негативното влияние на тези емоции. 

За да намалите неприятната възбуда и напрежение, е достатъчно да използвате няколко думи, с които да назовете емоциите си. Визуалните символи и метафори от вътрешния ви свят могат да облекчат процеса значително. Това изисква активиране на префронталния кортекс, който от своя страна намалява възбудата в лимбичната система. Назовавате с една-две думи емоцията и намалявате интензитета й.

За нищо на света не правете тези 5 неща, ако искате да бъдете щастливи!

Разбирането на отделните емоции намалява способността им да ни завладяват. Запомнете добре: само когато признаете как се чувствате, ще успеем да победите вредните емоции.

За да бъдете щастлива, е нужно и да сее по-активна във взимането на решения. Трябва да сте освободена от всякакви съмнения. В крайна сметка, няма как да решите даден проблем, без да сте взела решение. Рано или късно, винаги се налага да изберете някой вариант. Безпокойството около взимането на конкретно решение е напълно безполезно, твърдят специалистите. Трябва да разберете, че често се притеснявате за безполезни неща. За да бъде животът ви по-здравословен, е нужно да се съсредоточите върху наистина важните неща.  

Искате да бъдете истински щастлива? Тогава веднъж завинаги изхвърлете тези неща от живота си!

Физическият контакт с околните също е от изключително важно значение за постигане на щастие. Когато отхвърляте емоционално някой човек, това оставя рана в душата ви. Към емоционалната болка трябва да се отнасяте също толкова внимателно, както и към физическата.

Социалното отклонение причинява болка и ви променя завинаги, докато приемането ви мотивира да се развивате. Това означава само едно - че трябва да поддържате контакт с хората колкото е възможно повече и да имате физически контакт с тях! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай