Медицинско чудо: Тара се роди без репродуктивни органи, но намери начин да забременее

Медицинско чудо: Тара се роди без репродуктивни органи, но намери начин да забременее

Историята на 37-годишната Тара Гратън (Tara Gratton) може да се определи като истинско медицинско чудо. Жената, която живее в английския град Стейфорд, Нортъмбърланд, имала сериозни здравословни проблеми още от както била едва 3-годишна. 

        37-годишната Тара Гратън (Tara Gratton)

Хана бе опустошена от новината, че страда от безплодие! 8 години след страшната вест обаче се случи истинско чудо и... (СНИМКИ)

Още от малка тя живеела само с един бъбрек. Затова често имала дълги престои в редица болници, където била лекувана с много антибиотици.

Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром

Но освен това Тара била родена без женски и репродуктивни органи.

Лекарите извършили редица задълбочени изследвания и след дълго време я диагностиирали със синдрома на Майер-Рокитански-Кустер-Хаузер (MRKH) - вроден дефект, при който женските полови органи не са напълно развити. 

„На докторите им беше необходимо много време, за да определят източника на здравните ми проблеми”, спомня си Тара. Тя сподели и друга ужасяваща новина, която е чула: „Казаха ми, че  никога преди не са виждали момиче с такова отклонение като моето”.

Лекарите й казали, че няма да може да води нормален сексуален животи и че дори никога няма да може да забременее.

Съпрузи 4 години се скъсваха от секс, за да си имат бебе! Накрая се оказа, че го правят неправилно, а жената е…

Но щом Тара била на 14-години лекар й направил операция, с която я превърна в истинско медицинско чудо.

Жената претърпяла изключително рядка операция за възстановяване на вагината с чревни фрагменти и се подготвя за трансплантация на матката. 

Тогава тя претърпя операция за пресъздаване на вагиналния канал, за да има пълноценен интимен живот в зряла възраст. 

„Моят хирург рискува много и използва пет сантиметра от червата ми, за да възстанови половия ми орган”, обяснява жената.

Александра мислеше, че чака близнаци, но резултатите от видеозона я шокираха толкова много, че започна да плаче (СНИМКИ)

Лекарите заявиха, че поради наличието на яйчниците, пациентката все още има шанс да забременее. Това обаче може да се случи само с помощта на ин витро оплождане (IVF). 

Към днешна дата Тара има 4-годишна връзка и с половинката й вече подготвят за трансплантация на матка, а след това и бъдеща ин витро процедура, която да ги дари с бебе. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай