Ашколсун за тази вкусотия: Бъркани яйца по турски

Ашколсун за тази вкусотия: Бъркани яйца по турски

Името на ястието идва от град Менемен в провинция Измир

Представяме вариант за ориенталско ястие който ще удиви цялото ви семейство.

С тази ориенталска закуска ще удивите цялото семейство

Съвременната кухня е поразителна със своето разнообразие. Можем да се насладим на ястия от цял ​​свят, а възможностите на нашата кухня ни позволяват да ги приготвим без да отделяме много време, пише gotvq.eu.

Една от най-популярните кухни е турската. Пиде с различни плънки, агнешко кюфте, гьозлеме, медена баклава са само част от богатата и ароматна ориенталска кухня.

Закуската е най-важното хранене в турската култура. Сервира се с особен лукс, като на масата се поставят различни ястия и черен чай в традиционни чаши или кафе, приготвено в турчин. Едно от най-популярните ястия за закуска е менемен – вид омлет с добавка на домат, зелени чушки и подправки. Понякога към ястието се добавя сирене фета, както и пастърма или говеждо месо.

Името на ястието идва от град Менемен в турската провинция Измир. Предлагаме ви да приготвите тази версия на бъркани яйца по турски.

Менемен – бъркани яйца по турски

Необходими Продукти:

2 домата

8 яйца

2 с.л. зехтин

1 глава лук

1 ч.л. сол

3 скилидки чесън

2 червени чушки

2 с.л. доматена паста

1 ч.л. млян черен пипер

1 ч.л. сушен риган

Начин на Приготвяне:

Настържете доматите на едро ренде. Чушката, лукът и чесънът се нарязват на ситно. Разбийте всички яйца в отделна купа.

нарязани зеленчуци

лук в тигана

Добавете лука и солта в тиган със сгорещено олио. След 3 минути добавете черен пипер и чесън, гответе до омекване на зеленчуците (около 5 минути).

чушки с лук

Към зеленчуковата смес добавете доматеното пюре, настърганите домати, черния пипер и ригана. Варете на слаб огън до сгъстяване, като разбърквате от време на време.

Добавете разбитите яйца в тигана, разбъркайте зеленчуковата смес. Оставете да къкри на умерен огън 5-7 минути, докато сместа се сгъсти. При сервиране полейте отгоре с малко зехтин и добавете магданоз.

Коментирай

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ 15.09.2023 13:26

Благодаря Ви

Неточни

Неточни 15.09.2023 16:24

В началото пишете зелени чушки, а после червени?!Вкусът е различен все пак!!!

ivan

ivan 16.09.2023 4:23

За пишещите тази статия,явно не много в час с българската кухня.В България на това му се вика "миш-маш.

ivan

ivan 17.09.2023 6:56

Aшкулсун е в Турция.В България думата е "браво".Тези статий от българи ли се пишат или от турци?

Еиеие

Еиеие 17.09.2023 12:03

Това колко пъти ще го пускате? Втръсна ни?!!

Мара

Мара 25.09.2023 16:37

Миш Маш

Голяма простотия

Голяма простотия 25.09.2023 17:52

Добавете лука и солта в тиган със сгорещено олио. Ха,ха,ха. Нали рецептата беше със зехтин,от де се взе туй олио.