Картофките се топят в устата с тази рецепта, тайната е в соса

Може да ги приготвите за хапване пред телевизора, като гарнитура за ястие или да ги сложите на масата със салата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/kartofkite-se-topyat-v-ustata-s-tazi-retsepta-taynata-e-v-sosa Jenata.blitz.bg
Картофките се топят в устата с тази рецепта, тайната е в соса

В следващите редове ще ви представим рецепта за невъобразимо вкусни картофи. Те се правят на фурна, а крайният резултат е смайващ.

Уникална вкусотия с патладжанче, в която ще се влюбите от първата хапка

Картофките стават толкова ароматни и крехки, че просто е трудно човек да им устои. Ако трябва да опиша магията, която се случва, бих казала така: аромат на горчица, плюс чесън и пипер.. всичко това заедно прави страхотна симбиоза от вкусове, а резултатите са невъобразими. 

У дома всички ги обожават. Може да ги приготвите за хапване пред телевизора, като гарнитура за ястие или да ги сложите на масата със салата. Където и да пада акцента на вечерята обаче, ви гарантирам, че това ще е най-вкусното нещо на трапезата ви.

Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)

Продукти:

Картофи - 5-6 бр.
За соса:
горчица - 4-5 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
риган - 1 ч.л.
чесън - 2 скилидки
олио - 3 с.л.
черен пипер на вкус

Никога в живота си не сте яли такава вкусотия! Запретнете ръкави и си направете патладжан кебап (СНИМКИ)

Приготвяне:

Картофите по размер е добре да са средни. Обелете ги, нарежете ги и ги поставете в тенджера. Напълнете я с вода, сложете малко сол и включете котлона. В момента, в който водата кипне, гответе 3 минути, махнете тенджерата от котлона и източете водата.

Поставете картофите в купа и ги оставете настрана, за да започнете приготвянето на соса.

Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта

 Изсипете 3 с.л. олио, добавете малко сол, черен пипер, 1 ч.л. риган и 2 скилидки чесан, който може да минете през преса.

След това към тази смес добавете 5 ч.л. горчица и разбъркайте всичко добре. Изсипете готовата смес върху картофите и ги дръжте в маринатата около 30 минути. 

После може да започнете да готвите. Сложете лист кухненска хартия върху тавата си за печене и поставете картофите така, че да са на разстояние един от друг. Печем до златисто кафяво при температура от 200 градуса за 30-на минути. Изваждаме картофите и ги сервираме топли. Бон апети! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
готвачо
преди 4 години

Две скилидки чесАн,....а нечесан?

Откажи
Ужассс!
преди 4 години

Ей, ако чесан мине през преса, може и кифтета да направите.

Откажи