Мама ми показа тайната си рецепта за пилешки дробчета, всички вече ги обожават

Вече съм ви споделяла, че се изхитрявам и ги правя на фурна, вместо на тиган

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/mama-mi-pokaza-taynata-si-retsepta-za-pileshki-drobcheta-vsichki-veche-gi-obozhavat Jenata.blitz.bg
Мама ми показа тайната си рецепта за пилешки дробчета, всички вече ги обожават

Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.

Случаят с присъствие на пуешко в тези дробчета е такъв, но комбинацията е чудесна, за нея разбрах от майка си.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме как да си направите пилешки пилаф в тиган, заради който направо ще си оближете пръстите. Споделихме ви и за вкусната рецепта за шоколадов кекс в чаша, който става само за 2 минутки.

Вече съм ви споделяла, че се изхитрявам да правя дробчетата на фурна, вместо на тиган и че според моя вкус така стават пъти по-добре.

Кулинарните хитринки на опитните домакини, с които картофеното ви пюре всеки път ще е пухкаво и неустоимо

Продукти:

400 гр пилешки дробчета
250 гр дребни гъби
200 гр пуешко пушено месо
3-4 с.л домати пасирани
3-4 с.л бира
1 малка глава лук
мазнина, черен пипер, сол
риган, чубрица, брашно

Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

Начин на приготвяне:

Дробчетата измиваме добре, почистваме от ципички и подсушаваме (или отцеждаме). Разрязваме на две и овкусяваме с малко черен пипер и сол.
 

В подходяща тавичка слагаме 3-4 с.л олио и нареждаме оваляните в брашно дробчета. Печем във фурната за 25 минути (предварително загрята на 180 градуса), след което ги обръщаме и добавяме сместа, която ще опиша по-долу. Печем още 25 минути.

Пръстите ще се оближете с този пилешки пилаф в тиган
 

В малко зехтин, изпържих до златисто цели печурки, добавих нарязаното на ивички пуешко пушено месо и лук. След 2-3 минути добавих бирата и пасираните домати (обикновено ги продават в бутилки или кутийки, като основа са сосове). Овкусих с черен пипер, чубрица, риган, сол.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
taka e
преди 5 години

След раждането качих 30 килограма, а съпругът ми за малко да ме напусне, но открих най-лесния и бърз начин да отслабна, за да не качвам повече килограми https://bit.ly/2X7IWdc

Откажи