Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
Случаят с присъствие на пуешко в тези дробчета е такъв, но комбинацията е чудесна, за нея разбрах от майка си.
От jenata.blitz.bg вече ви показахме как да си направите пилешки пилаф в тиган, заради който направо ще си оближете пръстите. Споделихме ви и за вкусната рецепта за шоколадов кекс в чаша, който става само за 2 минутки.
Вече съм ви споделяла, че се изхитрявам да правя дробчетата на фурна, вместо на тиган и че според моя вкус така стават пъти по-добре.
Продукти:
400 гр пилешки дробчета
250 гр дребни гъби
200 гр пуешко пушено месо
3-4 с.л домати пасирани
3-4 с.л бира
1 малка глава лук
мазнина, черен пипер, сол
риган, чубрица, брашно
Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)
Начин на приготвяне:
Дробчетата измиваме добре, почистваме от ципички и подсушаваме (или отцеждаме). Разрязваме на две и овкусяваме с малко черен пипер и сол.
В подходяща тавичка слагаме 3-4 с.л олио и нареждаме оваляните в брашно дробчета. Печем във фурната за 25 минути (предварително загрята на 180 градуса), след което ги обръщаме и добавяме сместа, която ще опиша по-долу. Печем още 25 минути.
Пръстите ще се оближете с този пилешки пилаф в тиган
В малко зехтин, изпържих до златисто цели печурки, добавих нарязаното на ивички пуешко пушено месо и лук. След 2-3 минути добавих бирата и пасираните домати (обикновено ги продават в бутилки или кутийки, като основа са сосове). Овкусих с черен пипер, чубрица, риган, сол.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки