Мек като душичка домашен тутманик с кашкавал - ядеш и ревеш

Това пухкаво изкушение ще изпълни дома ви с аромат и вкус и със сигурност ще събере всички около масата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/mek-kato-dusicka-domasen-tutmanik-s-kaskaval-yades-i-reves Jenata.blitz.bg
Мек като душичка домашен тутманик с кашкавал - ядеш и ревеш

От домашно приготвената храна по-хубаво няма! И поредното доказателство за това е този пухкав домашен тутманик с кашкавал.

На рецептата за това меко като душичка изкушение попаднахме в gotvq.eu. И ви предлагаме да го изпробвате, защото се съмняваме, че някой е в състояние да устои на това невероятно удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал!

Този тутманик ще изпълни дома ви с аромат и вкус и със сигурност ще събере всички около масата. 

Най-важното е, че рецептата не е никак сложна и е по силите и на начинаеща домакиня!

Този тутманик 3:1 взе главата на всички, правя го всеки уикенд

Ето от какво се нуждаете, за да си направите този невероятен кашкавален тутманик, с който ще разтопите сърцата на малки и големи:

Необходими Продукти:

200 мл. хладко мляко
10 гр. суха мая (едно пакетче)
1 яйце

100 мл. олио
100 мл. хладка вода
700 гр. брашно

1 чаена лъжичка сол

За пълнежа:

кашкавал
1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре  

Начин на Приготвяне:

В голяма купа смесете млякото, маята, яйцето, олиото и водата. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете брашното. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Като от едно време: Бабина рецепта за най-вкусните палачинки

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура.

След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.

Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. 

Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути. Да ви е сладко!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай