Ако не разполагате с много време, но ви се хапва нещо вкусно и засищащо, този мързелив пилаф на фурна е точно за вас!
Някой ще каже, че това е просто ориз с месо и подправки. Да, възможно е, но е толкова вкусно. И изглежда страшно апетитно.
От количеството продукти се получава порция, достатъчна за всички вкъщи. Оризът не се слепва, а месото е крехко и вкусно - пръстите да си оближеш!
Ето от какво се нуждаете за приготвянето на този вкусен мързелив пилаф на фурна:
2 глави лук
2 моркова
360 гр. ориз
8-10 пилешки бутчета
3-4 скилидки чесън
600-700 мл. вода
Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш
подправка за пилаф
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на дребно. Прехвърлете го в тиган с олио и пържете на слаб огън, докато стане прозрачен.
Измийте морковите, обелете ги и ги настържете на едро ренде. Когато лукът стане прозрачен, ги добавете в тигана. Запържете морковите до полуготовност и поръсете с малко сол.
Сложете всички пилешки бутчета в удобен съд. Посолете ги и натрийте добре с подправки за пилаф.
За тази рецепта е най-добре е да използвате парен ориз. Така ще сте сигурни, че той ще се получи ронлив и безумно вкусен.
Всички полудяха по тези лесни и сочни кюфтенца
Изсипете ориза в гевгир и го изплакнете.
Прехвърлете лука и морковите в тънка тава и ги разпределете равномерно по цялата повърхност. Следващият слой е от ориз. Той също трябва да е добре разпределен. Към ориза добавете 4-5 скилидки чесън.
В тигана, в който пържихте зеленчуците, добавете 4 чаши вода, малко черен пипер и подправки за пилаф. Наредете пилешките бутчета върху ориза, след което залейте всичко с бульона (оставете си два черпака).
Покрийте тавата с фолио и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна. След 15 минути добавете останалите два черпака от бульона към пилафа.
Няма наяждане с тези сочни пилешки рулца
Печете ястието около час.
Това е всичко! Ароматният мързелив пилаф е готов. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!