Няма наяждане с този ароматен мързелив пилаф на фурна

От количеството продукти се получава порция, достатъчна за всички вкъщи

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nyama-nayazhdane-s-tozi-aromaten-mrzeliv-pilaf-na-furna Jenata.blitz.bg
Няма наяждане с този ароматен мързелив пилаф на фурна

Ако не разполагате с много време, но ви се хапва нещо вкусно и засищащо, този мързелив пилаф на фурна е точно за вас!

Някой ще каже, че това е просто ориз с месо и подправки. Да, възможно е, но е толкова вкусно. И изглежда страшно апетитно.

От количеството продукти се получава порция, достатъчна за всички вкъщи. Оризът не се слепва, а месото е крехко и вкусно - пръстите да си оближеш!

Ето от какво се нуждаете за приготвянето на този вкусен мързелив пилаф на фурна:

2 глави лук
2 моркова
360 гр. ориз

8-10 пилешки бутчета
3-4 скилидки чесън
600-700 мл. вода

Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш

подправка за пилаф
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на дребно. Прехвърлете го в тиган с олио и пържете на слаб огън, докато стане прозрачен.

Измийте морковите, обелете ги и ги настържете на едро ренде. Когато лукът стане прозрачен, ги добавете в тигана. Запържете морковите до полуготовност и поръсете с малко сол. 

Сложете всички пилешки бутчета в удобен съд. Посолете ги и натрийте добре с подправки за пилаф. 

За тази рецепта е най-добре е да използвате парен ориз. Така ще сте сигурни, че той ще се получи ронлив и безумно вкусен.

Всички полудяха по тези лесни и сочни кюфтенца

Изсипете ориза в гевгир и го изплакнете.

Прехвърлете лука и морковите в тънка тава и ги разпределете равномерно по цялата повърхност. Следващият слой е от ориз. Той също трябва да е добре разпределен. Към ориза добавете 4-5 скилидки чесън.

В тигана, в който пържихте зеленчуците, добавете 4 чаши вода, малко черен пипер и подправки за пилаф. Наредете пилешките бутчета върху ориза, след което залейте всичко с бульона (оставете си два черпака).

Покрийте тавата с фолио и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна. След 15 минути добавете останалите два черпака от бульона към пилафа.

Няма наяждане с тези сочни пилешки рулца

Печете ястието около час. 

Това е всичко! Ароматният мързелив пилаф е готов. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Хаха
преди 3 години

Откъде се взе бульон?

Откажи
Лили
преди 3 години

От остатъците от запръжката в тигана + вода.

Откажи