Няма наяждане с този бърз домашен хляб с хрупкава коричка

Нито един хляб от магазина не може да замени домашно изпечения, в който сме вложили енергията и любовта си

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nyama-nayazhdane-s-tozi-brz-domashen-khlyab-s-khrupkava-korichka Jenata.blitz.bg
Няма наяждане с този бърз домашен хляб с хрупкава коричка

Няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна! Особено от домашно приготвения хляб! Ароматен, мекичък и с хрупкава коричка... Едва ли някой може да устои на подобно изкушение!

Много хора смятат, че домашният хляб е нещо много сложно и е по силите само на опитните готвачи. Но всъщност печенето на ароматен вкусен хляб изобщо не е толкова трудно, колкото ви се струва! 

Простата рецепта, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е изключително подходяща за всички, на които им е писнало от съмнителните търговски продукти на пазара. Или пък са решили да си останат у дома и да спазват стриктно карантината.

Това пилешко изкушение плени всички вкъщи

И, разбира се, за онези, които просто не могат да устоят на пресните хлебчета, от които се издига ароматна пара. Защото нито един хляб от магазина не може да замени домашно изпечения, в който сме вложили енергията и любовта си.

Ето и списъка с продуктите, от които се нуждаете за приготвянето на този ароматен домашен хляб:   

400 гр. брашно 
80 мл. зехтин  
1 ч. л. сол 

25 гр. мая  
1 чаша топла вода 

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в топла вода. Пресейте брашното в голяма купа, прибавете солта, зехтина и маята. Смесете всичко много добре и замесете меко тесто. 

Заради тази хрупкава вкусотия всички вкъщи промениха отношението си към морковите

Завийте готовото тесто и оставете на топло място за 1 час. 

Оформете тестото като хляб. Отгоре направете няколко разреза и оставете за още 10-15 минути. 

След като времето изтече, сложете хляба във фурната. Печете 10 минути в загрята до 170° фурна. След като тестото увеличи обема си, усилете фурната на 180° и печете още 30 минути до получаване на златиста коричка.  

Пиршество за душата: Картофки, пържени във фурна

Хлябът е готов. Изчакайте да изстине и поднесете на масата! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Шано
преди 4 години

25гр.мая вие чалнахте шосе калъфи

Откажи
Мия
преди 4 години

Слага се тава с вода на дъното на фурната да има влажност за хрупкава коричка.

Откажи