От близо 60 години е на моята трапеза: Вкусна Тюрбан сарма, с която глезя моето семейство

Съпругът ми ме моли да правя това ястие всеки ден – резултатът е невероятен

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/ot-blizo-60-godini-e-na-moyata-trapeza-vkusna-tyurban-sarma-s-koyato-glezya-moeto-semeystvo Jenata.blitz.bg
От близо 60 години е на моята трапеза: Вкусна Тюрбан сарма, с която глезя моето семейство

Тюрбан сармата е ястие с история и незабравим вкус! Приготвя се лесно, но впечатлява с уникалността си – съвършенство, което ще зарадва цялото семейство.

Сложете това в бидона при зелето и то ще стане още по-вкусно

Съпругът ми ме моли да правя това ястие всеки ден – резултатът е невероятен. Трябва да опитате нашата Тюрбан-сарма.

Правя тази рецепта от 60 години! Първо майка ми, а след нея и аз! Вкусно и бързо. Всички, които почерпим, веднага пожелават рецептата. А всъщност всичко е много просто – смесваш и пълниш листата. Ето какво ви трябва:

7 прости ритуала за блестяща кожа без допълнителни усилия

Тюрбан-сарма

Продукти:

1 глава зеле
1 морков
3 чушки
2 глави червен лук
3 скилидки чесън
магданоз или целина

500 грама кайма
200 грама ориз
100 грама ситно накълцано сухо месо
сол
2 чаени лъжички смлян сладък червен пипер
смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Извадете кочана от зелето и го варете в подсолена вода за около 30 минути. След като сварите зелето, го извадете от водата, отцедете го, след което отделете листата.

Всички зеленчуци се нарязват на възможно най-дребно, след което се смесват с каймата, ориза и сушеното месо и се подправя на вкус.

Отстранете твърдата среда от листата и ги разделете на две, ако са големи.

Напълнете ги с плънка и навийте като рула, като първо подпъхнете краищата, за да не изтече плънката. Намаслете тавата или гювеча и наредете пълнените сарми под формата на охлюв (като вита баница).

Смесете доматения концентрат с 500 мл вода. Залейте пълнените зелеви листа. Покрийте с фолио и печете във фурната за около 90 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Залейте всичко със заквасена сметана. По желание към сметаната може да се добави 1 яйце и малко сирене. Печете във фурната за още 30 минути.

На вкус е перфектно! Вашите гости и семейството ще бъдат възхитени от този специалитет.

Да ви е сладко!

Тюрбан сармата е истински кулинарен шедьовър, който обединява традиция и вкус. Пригответе тази рецепта и изненадайте близките си с нещо наистина специално!/jenata.blitz.bg

 

Горещи

Коментирай