Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш

Приготвят се бързо и лесно и се съчетават перфектно с картофено пюре, ориз или салата от пресни зеленчуци

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/otkakto-probvakh-tazi-retsepta-kyuftentsata-gi-pravya-samo-taka-prstite-da-si-oblizhesh Jenata.blitz.bg
Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш

Искате да изненадате любимите си хора с нещо вкусно за вечеря? Какво ще кажете за едни кюфтенца?

Убедени сме, че знаете безброй рецепти, с които да приготвите това вкусно изкушение. Но днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една малко по-различна рецепта, за която ще ви трябва и сметана. Крайният резултат обаче е същият - сочни, нежни и ароматни кюфтенца, които ще накарат всички да си оближат пръстите. 

Това е тайната на сочните кюфтета, влудяващо вкусни са

Кюфтенцата се приготвят бързо и лесно и се съчетават перфектно с картофено пюре, ориз или салата от пресни зеленчуци. 

Ето и необходимите продукти, с които да си приготвите това пищно, нежно и изключително вкусно изкушение: 

500 гр. смляно свинско и говеждо месо  
2 суп. лъжици заквасена сметана 
3 суп. лъжици хлебни трохи

Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...

1 глава лук
сол и пипер
едно яйце

Начин на приготвяне: 

Нарежете лука на дребно.

В купа смесете сметаната с хлебните трохи. Оставете да постоят около 7 минути. 

Към тях добавете каймата, лука, яйцето, солта и черния пипер. Омесете всичко много добре и сложете в хладилника за 10-ина минути. 

Свекърва ми издаде тайната на перфектните кюфтенца, всички са луди по тях

От каймата оформете кюфтенца. След това може да ги оваляте в галета. 

Пържете до златисто на среден огън. 

Добър апетит. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Горещи

Коментирай