Патладжан с мента по сицилийска рецепта - уникална вкусотия

Патладжан с мента по сицилийска рецепта - уникална вкусотия

Предястието е лесно за приготвяне, а опитате ли го веднъж, ще се убедите, че двата продукта са създадени един за друг

Патладжанът може да се приготви по стотици начини, защото се комбинира чудесно с най-различни продукти и подправки. Един от тях е по тази сицилианска рецепта. 

Предястието от патладжани с мента е лесно за приготвяне. А оригиналността му е, че за разлика от повечето ястия с патладжан, тук не се използва чесън.

Това обаче не означава, че нямате право да му придадете малко пикантна нотка, поръсвайки го с малко чеснов зехтин. 

Опитате ли го веднъж, ще се убедите, че патладжанът и ментата са създадени един за друг! 

Списък с продукти: 

1/2 кг. патладжан 
45 гр. твърдо сирене (пармезан, грюер, пекорино)  
50 гр. прясна мента

Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта

30 мл. зехтин 
5 гр. едра морска сол 

Начин на приготвяне: 

Измийте патладжана и го нарежете по дължина на 8 парчета. Осолете го добре и оставете за 20 минути, за да се отдели горчивината. 

Поставете парчетата в тиган със загрят зехтин и пържете на умерен огън за 20 минути. През цялото време го обръщайте, за да си осигурите равномерно покафеняване.

Докато патладжаните се пържат нарежете ментата на ситно и настържете твърдото сирене на ситно ренде.

Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)

Свалете патладжаните от огъня и го наредете върху чиния. Поръсете с ментата, едрата сол и настърганото сирене.

Можете да сервирате на масата! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай