Патладжанът може да се приготви по стотици начини, защото се комбинира чудесно с най-различни продукти и подправки. Един от тях е по тази сицилианска рецепта.
Предястието от патладжани с мента е лесно за приготвяне. А оригиналността му е, че за разлика от повечето ястия с патладжан, тук не се използва чесън.
Това обаче не означава, че нямате право да му придадете малко пикантна нотка, поръсвайки го с малко чеснов зехтин.
Опитате ли го веднъж, ще се убедите, че патладжанът и ментата са създадени един за друг!
Списък с продукти:
1/2 кг. патладжан
45 гр. твърдо сирене (пармезан, грюер, пекорино)
50 гр. прясна мента
Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта
30 мл. зехтин
5 гр. едра морска сол
Начин на приготвяне:
Измийте патладжана и го нарежете по дължина на 8 парчета. Осолете го добре и оставете за 20 минути, за да се отдели горчивината.
Поставете парчетата в тиган със загрят зехтин и пържете на умерен огън за 20 минути. През цялото време го обръщайте, за да си осигурите равномерно покафеняване.
Докато патладжаните се пържат нарежете ментата на ситно и настържете твърдото сирене на ситно ренде.
Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)
Свалете патладжаните от огъня и го наредете върху чиния. Поръсете с ментата, едрата сол и настърганото сирене.
Можете да сервирате на масата! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!