Трюфелите са едни от най-известните бонбони в светя. Родината им е Франция, а наименованието си получават заради външната си прилика с елитния сорт гъба трюфел.
Първоначално този деликатес има формата на неравни топки. Малко по-късно обаче придобива познатата на всички куполовидна форма.
Дълго време това сладко изкушение се е сервирало само на кралската трапеза.За щастие, в днешно време всеки може да се поглези с тях. И дори да си ги направи у дома. Повярвайте, в приготвянето им няма нищо сложно, а вкусът им не отстъпва на тези от магазина!
С рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, ще имате два различни вида бонбони - шоколадови и с бадеми. Единственият недостатък е, че свършват страшно бързо!
Ето и списъка с продуктите, от които се нуждаете за приготвянето на тези вкусни домашни трюфели:
200 гр. тъмен шоколад
200 гр. сметана (33%)
50 гр. бадеми
Всички вкъщи полудяха по тази сладка вкусотия
30 гр. какао
Начин на приготвяне:
Счуканите бадеми изсипете в нагорещен тиган и пържете няколко минути, до появата на характерната миризма. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, за да не изгорят ядките.
След това ги изсипете в чиния, за да се охладят.
Наслада за сетивата: Уникално ягодово парфе с мед
Начупете шоколада на малки парченца. Сметаната изсипете в тенджера и сложете на котлона. Изчакайте да заври. Залейте натрошения шоколад с горещата сметана и разбъркайте добре, за да се разтопи.
Накрая трябва да се получи еднородна шоколадова маса.
Половината от тази смес изсипете в отделен съд и към нея прибавете запържените бадеми. Разбъркайте добре.
Поглезете сетивата си с тази неустоима шоколадова торта
Покрийте двата съда със стреч фолио и приберете в хладилника за 4 часа.
От втвърдената маса направете бонбони с помощта на лъжица.
За да оформите хубави топки, намажете ръцете си с растително олио. Можете да използвате гумени ръкавици за еднократна употреба.
Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...
Готовите трюфели оваляйте в какао и сложете в специални хартиени формички за бонбони.
След това ги приберете в хладилника за час. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!