Приятелките ми са луди по домашните ми трюфели, а вкъщи направо ги обожават!

Приятелките ми са луди по домашните ми трюфели, а вкъщи направо ги обожават!

В приготвянето им няма нищо сложно, а вкусът им не отстъпва на тези от магазина

Трюфелите са едни от най-известните бонбони в светя. Родината им е Франция, а наименованието си получават заради външната си прилика с елитния сорт гъба трюфел.

Първоначално този деликатес има формата на неравни топки. Малко по-късно обаче придобива познатата на всички куполовидна форма.   

Дълго време това сладко изкушение се е сервирало само на кралската трапеза.За щастие, в днешно време всеки може да се поглези с тях. И дори да си ги направи у дома. Повярвайте, в приготвянето им няма нищо сложно, а вкусът им не отстъпва на тези от магазина!

С рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, ще имате два различни вида бонбони - шоколадови и с бадеми. Единственият недостатък е, че свършват страшно бързо! 

Ето и списъка с продуктите, от които се нуждаете за приготвянето на тези вкусни домашни трюфели: 

200 гр. тъмен шоколад 
200 гр. сметана (33%)
50 гр. бадеми  

Всички вкъщи полудяха по тази сладка вкусотия

30 гр. какао

Начин на приготвяне: 

Счуканите бадеми изсипете в нагорещен тиган и пържете няколко минути, до появата на характерната миризма. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, за да не изгорят ядките.

След това ги изсипете в чиния, за да се охладят. 

Наслада за сетивата: Уникално ягодово парфе с мед

Начупете шоколада на малки парченца. Сметаната изсипете в тенджера и сложете на котлона. Изчакайте да заври. Залейте натрошения шоколад с горещата сметана и разбъркайте добре, за да се разтопи.

Накрая трябва да се получи еднородна шоколадова маса. 

Половината от тази смес изсипете в отделен съд и към нея прибавете запържените бадеми. Разбъркайте добре. 

Поглезете сетивата си с тази неустоима шоколадова торта

Покрийте двата съда със стреч фолио и приберете в хладилника за 4 часа. 

От втвърдената маса направете бонбони с помощта на лъжица.

За да оформите хубави топки, намажете ръцете си с растително олио. Можете да използвате гумени ръкавици за еднократна употреба.  

Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...

Готовите трюфели оваляйте в какао и сложете в специални хартиени формички за бонбони.

След това ги приберете в хладилника за час. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

euromebel

euromebel 20.03.2020 10:32

мебели по поръчка https://euromebel.com/

Vesela

Vesela 24.03.2020 19:38

Пишете ,че трябва да се раздели сместа на две части.От коя от двете смеси се правят трюфелите?

5555

5555 26.03.2020 11:17

А другата половина от какаовата смес, изхвърляме ли я?