Рецепта за десерта „Виктория“ – съвършеното изкушение за всеки момент

Опитай този изящен сладкиш и се потопи в света на неповторимия вкус и изящество

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/recepta-za-deserta-viktoriya-savarshenoto-izkushenie-za-vseki-moment Jenata.blitz.bg
Рецепта за десерта „Виктория“ – съвършеното изкушение за всеки момент

Известният британски десерт „Виктория“ е с прост пълнеж, крем и бисквити, но пък за сметка на това е истинска класика сред десертите по цял свят.

Може би сте виждали тази вкусна торта в телевизионния сериал „Downton Abbey“, където героите са се наслаждавали на десерта с чаша чай.

Лесна рецепта за класическа торта Сметанник

Първото споменаване на тази торта е през 1861 г., когато е публикувана в „Книгата на домакинството“ на г-жа Бийтън. Смята се, че е кръстен на известната кралица Виктория, която е управлявала Великобритания в продължение на 63 години. В историята този период е известен като Викторианската епоха.

Оригиналното име на десерта е „Виктория сандвичи“, защото структурата на тортата наподобява това ястие – пълнежът се поставя между два слоя като сандвич. За разлика от традиционните десерти, това тесто не е покрито със сметана отвън. 

Цялата плънка се поставя вътре и по желание се поръсва отгоре с пудра захар. След това нарежете на порции.

Има няколко причини да изберете този пандишпан - рецептата е проста и не изисква много съставки, но пък има вкусен пълнеж и меки пухкави блатове.

Домашен пандишпан – рецепта

Този десерт е лесен и лесен за приготвяне. Не изисква много съставки, а и се приготвя доста бързо.

Необходими продукти:

  • четири яйца;
  • една супена лъжица. л. вряща вода;
  • 170 г пудра захар;
  • две ч.л. бакпулвер;
  • ягоди за украса;
  • пудра захар за поръсване;
  • сладко, бита сметана или сметана за наслагване.

Начин на приготвяне: 

Вземете също чаша от 250 мл, изсипете една супена лъжица брашно и напълнете съда с царевично нишесте.

Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе две форми с диаметър 20 см - те трябва да бъдат покрити с пергамент и намазнени с растително или масло.

Разбийте белтъците заедно с вряща вода, докато сместа стане гъста и пухкава. Постепенно добавете праха и продължете да разбивате.

Разбъркайте жълтъците един по един. Пресейте брашното и нишестето и ги добавете към тестото заедно с бакпулвера. Разбийте до гладкост.

Топи се в устата, а става за минути: Уникална рецепта за торта Медовик

Тестото трябва да се раздели наполовина. Печете кексчетата 20-25 минути до златисто кафяво. Оставете да се охлади във формички за 5 минути, след което обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.

Кексчетата трябва да останат пухкави и да не падат. Поставете избрания от вас пълнеж върху долния слой и покрийте с втория. След това трябва да поръсите с пудра захар и да украсите с ягоди.

Приятен апетит от jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай