Пастата в Италия не е просто ястие от тестени изделия. На Апенинския полуостров тя се яде и в делник, и в празник, у дома или в скъп ресторант.
На пастата са посветени и книги, и песни, а рецептите за сосове към нея се предават по наследство в семейството.
Ястието се приготвя лесно и бързо и може би затова е предпочитано и у нас. Както всяко блюдо, и то си има някои тънкости при приготвянето. Особено при варенето.
Известен готвач разкри тайната в приготвянето на перфектна паста
Много домакини не са наясно с тях, в резултат на което пастата им не се получава така, както трябва.
За всички, които срещат трудности при варенето на пастата, от jenata.blitz.bg имаме добри новини. Популярният британски шеф готвач Джеймс Мартин сподели тайната на перфектната паста.
В програмата Saturday Morning with James Martin по ITV готвача разказва, че целият трик се крие в точното количество мазнина и сол, което трябва да се сложи при варенето.
Според него изобщо не трябва да се слага олио, а що се отнася до солта – тя трябва да е в изобилие.
С тези малки тайни ще засенчите и италианците с вкусната си паста!
„В тенджерата има много паста, много вода и много морска сол. Гледайте колко много сол”, казва той и изсипа две големи шепи сол. „И изобщо няма нужда да добавяте масло”, добавя Мартин.
Той споделя още, че тази рецепта е научил от покойния италианския готвач Антонио Карлучио, който приживе казвал, че макароните трябва да имат вкус на море. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!