logo

Шеф готвач разкри тайната на перфектните пържени картофки

Шеф готвач разкри тайната на перфектните пържени картофки

Приготвите ли ги така, те винаги ще са с хрупкава коричка, а сърцевината им ще бъде мекичка и ще се топи в устата

Пържените ароматни и хрупкави картофи са бързо и изключително просто ястие, любимо на малки и големи. Но не всяка домакиня е наясно с тайните, благодарение на които те винаги се получават перфектни! 

Или ще се случи така, че картофките ще залепнат за тигана, или някои от тях ще изгорят по време на пърженето, или ще се надробят и ще станат на трохи. 

Няма наяждане с тези антикризисни пълнени картофки СНИМКИ

За всички, които се сблъскват с подобни проблеми, от jenata.blitz.bg имаме добра новина. Известният шеф готвач и съдия в кулинарното предаване Masterchef  Маркъс Уеринг сподели малките си тайни за перфектни пържени картофи. 

По думите му, преди да се заемете с пърженето, трябва да сварите картофите. Важно е обаче да не бързате. "Ако го направите твърде бързо, картофите ще достигнат готовност само на повърхността, но вътре ще останат твърди", обяснява известният британец. 

После трябва да излеете водата и да оставите картофите да изсъхнат. Едва след това може да пристъпите към пърженето им в тиган с горещо олио. От време на време трябва да разклащате тигана, който предварително сте покрили с капак. 

Тайната на перфектните картофи на фурна, няма наяждане с тях

Главният готвач казва, че така картофите ще се сдобият с хрупкава коричка, а сърцевината им ще бъде мекичка и ще се топи в устата. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай