Сочни, лесни за приготвяне и меко казано безсрамно вкусни кюфтенца. Ще ви предложим лесна рецепта как ги приготвите по начин, по който ще плените всеки, който ги вкуси.
Всички онемяват, като видят как приготвям картофките с месо
Макар и без кой знае какви продукти, кюфтенцата стават уникално вкусни и буквално няма наяждане с тях. Вкъщи всички просто ги обожават, а аз ги правя както за вечеря, така и за празници.
Ето какви продукти ще ви трябват:
Продукти:
Кайма (свинско и говеждо) 500 гр.
Яйца – 2 бр.
Морков – 1 бр.
Лук – 1 бр.
Заквасена сметана – 4 с.л.
Чесън – 1 глава
Галета – 4 с.л.
Сол, пипер и кимьон на вкус
В тези кюфтенца с изненада ще се влюбите от първата хапка СНИМКИ
Как да ги приготвим?
1. Настържете морковите и лука, а чесъна може да минете през пресичка.
2. Поставете всички съставки в една купа, добавете сол, черен пипер и кимьон на вкус. След това започнете да мачкате всичко с ръце, докато не се получи хомогенна смес.
Оставете полученото да постои 5-10 минутки.
3. Направете кюфтетата с мокри ръце. Вземете тавичка за печене и сложете кухненска хартия за печене отгоре, а върху нея наредете оформените кюфтета.
Следващата стъпка не е задължителна, но аз обожавам – слагам малко майонеза върху всяко кюфте.
4. Загрейте фурната до 200 градуса и поставете кюфтетата за 35-45 минути. Времето за готвене зависи от размера на кюфтетата.
Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!