logo

Стават за минути: Няма наяждане с тези сочни кюфтенца

Стават за минути: Няма наяждане с тези сочни кюфтенца

Макар и без кой знае какви продукти, те стават уникално вкусни

Сочни, лесни за приготвяне и меко казано безсрамно вкусни кюфтенца. Ще ви предложим лесна рецепта как ги приготвите по начин, по който ще плените всеки, който ги вкуси.

Всички онемяват, като видят как приготвям картофките с месо

Макар и без кой знае какви продукти, кюфтенцата стават уникално вкусни и буквално няма наяждане с тях. Вкъщи всички просто ги обожават, а аз ги правя както за вечеря, така и за празници.

Ето какви продукти ще ви трябват:

Продукти:

Кайма (свинско и говеждо) 500 гр.

Яйца – 2 бр.

Морков – 1 бр.

Лук – 1 бр.

Заквасена сметана – 4 с.л.

Чесън – 1 глава

Галета – 4 с.л.

Сол, пипер и кимьон на вкус

В тези кюфтенца с изненада ще се влюбите от първата хапка СНИМКИ

Как да ги приготвим?

1. Настържете морковите и лука, а чесъна може да минете през пресичка.

2. Поставете всички съставки в една купа, добавете сол, черен пипер и кимьон на вкус. След това започнете да мачкате всичко с ръце, докато не се получи хомогенна смес.

Оставете полученото да постои 5-10 минутки.

3. Направете кюфтетата с мокри ръце. Вземете тавичка за печене и сложете кухненска хартия за печене отгоре, а върху нея наредете оформените кюфтета.

Следващата стъпка не е задължителна, но аз обожавам – слагам малко майонеза върху всяко кюфте.

4. Загрейте фурната до 200 градуса и поставете кюфтетата за 35-45 минути. Времето за готвене зависи от размера на кюфтетата.

Бон апети! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай