Такова картофено пюре през живота си не сте яли!

Крайният резултат ще ви остави без думи - изключително ароматен, с характерния вкус на картофи и една приятна нотка на тиквички

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takova-kartofeno-pyure-prez-zivota-si-ne-ste-yali Jenata.blitz.bg
Такова картофено пюре през живота си не сте яли!

Обичате ли картофено пюре? А какво ще кажете към него да добавите и малко тиквички?

Крайният резултат ще ви остави без думи - изключително ароматен, с характерния вкус на картофи и една приятна нотка на тиквички.

Рецептата може да се приготви по различни начини. Може да сварите зеленчуците във вода или на пара или да сварите само картофите, а тиквичките да запържите и да ги добавите по-късно.

Друг вариант е да сварете зеленчуците отделно и след това да ги комбинирате и пюрирате.

От jenata.blitz.bg ви предлагаме една от най-простите и бързи рецепти за пюре: сварете зеленчуците заедно с пикантни добавки, изцедете водата, добавете масло, мляко и превърнете всичко във въздушно пюре с деликатен вкус, нотка на свежест и някаква лекота.

Пюрето може да се сервира както отделно, така и като гарнитура към всякакви ястия от месо, риба или дивеч.

Списък с продукти за 4 порции: 

4 бр. картофи
1 бр. тиквичка
1 бр. зрял лук 

Перфектната тайна подправка за картофено пюре – става 10 пъти по-вкусно

30 гр. зелен лук
20 гр. краве масло
1/2 чаша прясно мляко

2 бр. дафинов лист
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите, които ще използваме за пюрето, е добре да са нишестени сортове (ронливи).

Обелете картофите и тиквичките и ги нарежете на няколко части. Тъй като тиквичките се сваряват по-бързо, ги нарежете на по-едри кубчета от картофите.

Сложете зеленчуците в тенджера, добавете 1-2 бр. дафинов лист, сол и залейте с вода. 

6 основни грешки при приготвянето на картофено пюре, които всеки допуска

Когато картофите омекнат, добавете горещо мляко и парче масло. Пюрирайте зеленчуците с блендер или обикновена преса за картофи.

Пюрето трябва да стане нежно и еднородно, без бучки.

Нарежете зрелия и пресния лък на ситно и  го запържете в слънчогледово олио до златистокафяво.

Изсипете част от пюрето в чиния, залейте го с малко от запържения лук и отгоре поръсете с пресен копър. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай