Тези вкусни пилешки бутчета свършват за минути

Рецептата е изключително елементарна, но вкусите ли ги веднъж, ще ги правите отново и отново

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tezi-vkusni-pileski-butceta-svrsvat-za-minuti Jenata.blitz.bg
Тези вкусни пилешки бутчета свършват за минути

Студеното време навън потопи много хора в есенна меланхолия и ги накара да забравят за шумните летни вечери с приятели. Изглежда, че времето за срещи с приятна компания е безвъзвратно отминало, но в действителност това съвсем не е така!

Защото приготвите ли тези хрупкави пилешки бутчета на фурна и нагостите ли с тях приятелите си, топлата атмосфера ще се завърне на момента, а с нея и възможността отново да усетите вкуса на лятото!

Рецептата, която от jenata.blitz.bg ви предлагаме, е изключително елементарна. Но вкусите ли ги веднъж, ще ги правите отново и отново! 

Ето и списъка с нужни продукти: 

2 кг. пилешки бутчета
1,5 чаена лъжица кимион на зърна
3 суп. лъжици брашно

1,5 чаена лъжица чили (сушено)
сол и млян черен пипер на вкус
1,5 чаена лъжица сушен чесън

Всички вкъщи полудяха по тези картофени бомбички, правя ги за минути

1,5 чаена лъжица сладък червен пипер
3 суп. лъжици растително масло
1,5 чаена лъжица кориандър на зърна

Начин на приготвяне: 

Излейте растителното масло в подходящ съд и го сложете във фурната, като настроите температурата на 200 градуса. 

Докато маслото загрява, изсипете подправките върху пилешките бутчета и ги оваляйте добре. Между другото, зърната на кориандъра и кимиона първо трябва да се смелят в кафемелачка. 

След това поръсете бутчетата с брашно и го втрийте добре. Само така ще получите апетитната и златиста хрупкава коричка. Готовите пилешки бутчета потопете в загрято растително масло и ги наредете в тавата. 

Пилешко с картофки - нереална вкусотия

Печете в загрята до 200 градуса фурна за 30 минути. Когато времето изтече, обърнете бутчетата от другата страна и печете за още 30 минути. 

Хрупкавият деликатес е готов! Време е за дегустация! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Б А Б А А Й Ш Е
преди 2 години

ти ко ЛАПНЕШ на дядо Асан дъртия фуй-тогава да видиш кеф..

Откажи
Shrek
преди 2 години

По нездравословна и нескопосана рецепта не съм чел! По всяка вероятност е вкусно, но е абсолютно пълна с вредни за здравето ви подправки и начин на готвене, още повече на продаваните у нас предимно леви бутчета - инжектирани с антибиотик!

Откажи