Студеното време навън потопи много хора в есенна меланхолия и ги накара да забравят за шумните летни вечери с приятели. Изглежда, че времето за срещи с приятна компания е безвъзвратно отминало, но в действителност това съвсем не е така!
Защото приготвите ли тези хрупкави пилешки бутчета на фурна и нагостите ли с тях приятелите си, топлата атмосфера ще се завърне на момента, а с нея и възможността отново да усетите вкуса на лятото!
Рецептата, която от jenata.blitz.bg ви предлагаме, е изключително елементарна. Но вкусите ли ги веднъж, ще ги правите отново и отново!
Ето и списъка с нужни продукти:
2 кг. пилешки бутчета
1,5 чаена лъжица кимион на зърна
3 суп. лъжици брашно
1,5 чаена лъжица чили (сушено)
сол и млян черен пипер на вкус
1,5 чаена лъжица сушен чесън
Всички вкъщи полудяха по тези картофени бомбички, правя ги за минути
1,5 чаена лъжица сладък червен пипер
3 суп. лъжици растително масло
1,5 чаена лъжица кориандър на зърна
Начин на приготвяне:
Излейте растителното масло в подходящ съд и го сложете във фурната, като настроите температурата на 200 градуса.
Докато маслото загрява, изсипете подправките върху пилешките бутчета и ги оваляйте добре. Между другото, зърната на кориандъра и кимиона първо трябва да се смелят в кафемелачка.
След това поръсете бутчетата с брашно и го втрийте добре. Само така ще получите апетитната и златиста хрупкава коричка. Готовите пилешки бутчета потопете в загрято растително масло и ги наредете в тавата.
Пилешко с картофки - нереална вкусотия
Печете в загрята до 200 градуса фурна за 30 минути. Когато времето изтече, обърнете бутчетата от другата страна и печете за още 30 минути.
Хрупкавият деликатес е готов! Време е за дегустация! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!