Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да си направите сочни и вкусни ребърца по провансалски. Посочихме ви и как да си приготвите "изумрудена салатка"
И като такава може да се срещне с всякакви модификации. Така приготвено обаче си е класически вариант. Можете да сервирате с млечен сос от кисело мляко, копър, чесън и орехи.
Продукти:
500 гр тиквички
100 гр краве сирене
1 яйце
2 с.л галета
2-3 с.л зелен копър
2-3 с.л магданоз
черен пипер, сол
олио
Приготвяне:
Тиквичките измиваме добре и настъргваме на ситно ренде. После с помощта на ръцете изстискваме добре тиквичките от водата.
Към тях добавяме натрошеното сирене, яйцето, галетата и зелените подправки.
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
В тиган изсипваме около 1 пръст мазнина. Оформяме до колкото може кръгла форма с ръце и пускаме кюфтенцето в мазнината.
Отцеждаме в кухненска хартия и сервираме по желание с млечен сос.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!