За мен това е една от онези рецепти, в които се влюбваш буквално от пръв поглед! И веднага си казваш, че ще я направиш.
А след като опитах крайния резултат, веднага разбрах, че тя ще остане в нашето семейство за дълго време, защото ястието е изключително вкусно, има представителен вид, процесът на готвене е доста увлекателен. А децата... Те бяха не по-малко възхитени от възрастните.
Тази запеканка, наречена „Торбата на балканския овчар", е засищащо и вкусно ястие с гъбки в легло от кайма. Изглежда доста интересно и оригинално, което го прави идеално и за празничната трапеза.
Всички полудяха по тези лесни и сочни кюфтенца
Приготвянето му изобщо не е трудно, а крайният резултат определено ще ви изненада много приятно.
Необходими продукти:
600 гр. кайма
300 гр. гъби печурки
100 гр. бекон
2 глави лук
1 домат
100 гр. сирене за тост
80 гр. барбекю сос
Тайните съставки за най-хрупкавото панирано пиле на света ВИДЕО
2 суп. лъжици галета
2 суп. лъжици растително масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци, а гъбите на филийки. Загрейте растителното масло в тигана и запържете лука. След като омекне, добавете гъбите, малко сол и черен пипер и запържете за кратко, така че течността да няма време да се изпари.
Свалете тигана котлона и го оставете, за да може лукът и гъбите да поизстинат.
Това пилешко изкушение плени всички вкъщи
Добавете галета и черен пипер към каймата и омесете. Вземете малко от каймата и оформете кръгла тортичка. Намокрете чаша в студена вода и я поставете в средата на тортата. С мокри ръце оформете каймата около нея, а отстрани увийте две ленти бекон.
Внимателно, придържайки чашата с кайма с ръка, я извадете. На дъното сложете една чаена лъжичка от соса барбекю сос, а отгоре сложете от плънката с гъбите.
Вкусна пица без тесто става за 5 минути, всички полудяха по нея ВИДЕО
Нарежете доматите на филийки и поставете по една върху гъбите, а най-отгоре - парче сирене.
Поставете готовите "торбички" върху тава, застлана с хартия за печене. Печете 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!