През горещите летни дни много от нас искат да хапнат нещо лекичко, но питателно. Все пак трябва да се яде, но и трябва да се погрижим за фигурата си, която съвсем скоро ще покажем край басейна или на плажа.
Именно тук на помощ идваме от jenata.blitz.bg. Преди време споделихме бърза и лесна вечеря, която е идеална за края на летните дни.
Е, сега от jenata.blitz.bg ще предложим на всички чревоугодници една вкусна и лека закуска, която е страхотна за начало на горещите дни.
Преди това обаче едно важно уточнение! Знаете ли какво означава думата scramble? В пряк превод и „боричкане“, но знайте, че американското бърборене също се нарича по този начин.
Както може да се досетите ще поговорим за бъркани яйца, а закуската ще е и с още една изненада, но по американски.
Необходими продукти:
Яйца - 4 бр.
Масло - 20 гр.
Сол, подправки - на вкус.
Зелените - на вкус.
Кашкавал - 30гр.
Риба (леко осолена сьомга) - 70 гр.
Начин на приготвяне:
За начало вземете яйцата, счупете ги в подходяща купа, овкусете с любимите си подправки и сол. Разбъркайте добре: трябва белтъците и жълтъците да се смесят в хомогенна маса.
След това загрейте тиган с парче масло. Изпратете нашата смес към нея. Бъркайте непрекъснато и когато се позапече – обърнете.
Сьомгата се нарязва на ситно. По това време нарежете зеленчуците, ако искате да ги добавите към ястието си.
Когато яйцата стегнат и вече не са течни (това ще стане след около две минути), изключете котлона, добавете сьомга и нарязаните зеленчуци към ястието. Разбъркайте директно в тигана.
Готовото ястие може да се сервира както като самостоятелно ястие, така и да го сложите върху филийка хляб и да стане интересен, но и вкусен сандвич.
Е, така се приготвят американски бъркани яйца със сьомга. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки