Вкусни и хрупкави пилешки хапки със златиста коричка - пръстите да си оближеш!

Рецептата е елементарна и с изпълнението й може да се справи и малко хлапе

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vkusni-i-xrupkavi-pileski-xapki-ss-zlatista-koricka-prstite-da-si-oblizes Jenata.blitz.bg
Вкусни и хрупкави пилешки хапки със златиста коричка - пръстите да си оближеш!

Ако сте фенове на пилешките хапки с неустоима златиста коричка и често ходите в McDonald’s, за да се насладите на вкуса им, от jenata.blitz.bg имаме една добра новина.

Не е нужно всеки път, когато ви се дояде нещо такова, да поръчвате от ресторанта, защото може да си го приготвите и у дома. И повярвайте - вкусът по нищо няма да се различава от този в любимото ви заведение за бързо хранене. 

Рецептата е елементарна и с изпълнението й може да се справи и малко хлапе. А крайният резултат, както вече казахме, ще бъде хрупкави пилешки хапки отвън и сочни отвътре - също като от McDonald’s!

Списък с продукти: 

2 бр. пилешки гърди
1 яйце
1/2 чаша вода

Тайната на идеалните пържени картофки като от McDonald’s е разгадана

1/2 чаша брашно
1 чаша растително олио
1/2 супена лъжица лук на прах

1 супена лъжица сол
щипка чесън на прах и смлян черен пипер

Начин на приготвяне: 

Измийте пилешките гърди и ги нарежете на малки парченца. В подходящ съд разбийте яйцето. Към него добавете вода и разбийте отново.

И сега една малка хитрост: вземете найлонов плик и сложете в него брашното, лука и чесъна на прах, черния пипер и солта. Разклатете добре торбата, за да се смесят всички съставки. След това сложете вътре месото и разклатете отново, за да може брашното да покрие добре всяко едно парченце пиле. 

Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета

Оваляните в брашно парченца месо потопете в яйцето, а след това отново сложете в плика с брашното и разклатете торбичката. След това ги подредете в чиния, завийте със стреч фолио и сложете в камерата за 60 минути.

След като времето изтече, извадете хапките, потопете ги отново в яйцето, а след това ги сложете в торбичката с брашно, за да ги оваляте добре за последен път. 

Пържете хапките по 5 минути от всяка страна в добре загрят тиган с растително масло. И още един трик - за да се изпържат добре, не е нужно да ги изсипвате наведнъж в тигана. 

Готовите хапки поставете върху кухненска хартия, за да премахнете излишната мазнина. Сервирайте горещи с любимото си сосче! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Хана х
преди 2 години

Много сложна панировка..ми се струва

Откажи
Зара
преди 2 години

Предпочитам направо да ми ги сервират наготово !!!

Откажи