Всички сме полудели по маринованите воденички на баба! Толкова са вкусни, че постоянно я молим да ги прави

Всички сме полудели по маринованите воденички на баба! Толкова са вкусни, че постоянно я молим да ги прави

Наскоро с приятелки се заговорихме за любимите си гозби. Знаете, има такива, които са любими на всички и цялото семейство чака с нетърпение да ги приготвите отново. А има и такива рецепти, които те спасяват във всяка ситуация. Приготвят се бързо, не струват много пари, а гостите си облизват пръстите. 

Вкъщи също си имаме няколко любими манджи и една от тях са тези мариновани воденички. Много хора смятат, че от пилешките воденички трудно се приготвя нещо вкусно, но с рецептата, която знам от баба, успявам да затворя устата и на най-капризния гладник.

 куриные желудки

Консумацията на този продукт се отразява много благоприятно на човешкия организъм. Освен това воденичките съдържат много малко калории (около 130–170 ккал на 100 гр.), което смело може да ни накара да ги причислим към диетичните продукти. 

"За 35 години брак не е имало случай, в който да не съм предизвиквала фурор", каза ми баба, докато споделяше съставките. И знаете ли, беше права! 

Маринованите в соев сос воденички стават много вкусни, а с процеса на приготвяне може да се справи дори и малко дете. 

куриные желудки в томатном соусе

 

Ето я и рецептата, която ще ви спаси във всяка ситуация: 

Необходими продукти:

700-800 гр. пилешки воденички
2 глави лук
5 скилидки чесън
50 гр. оцет
50 гр. соев сос
0,5 ч. л. захар
0,5 ч. л. сол
черен пипер (смлян) на вкус
5-6 клонки копър 

куриные желудки рецепт

Начин на приготвяне:

Сварете воденичките в подсолена вода до пълна готовност (около 30 минути), след което ги оставете да изстинат. 

куриные желудки калорийность

 

Нарежете на тънки парченца. 

	куриные желудки по корейски

Нарежете лука на полумесеци, сложете го в чиния и го залейте с оцет. Оставете го така около 30 минути, като от време на време разбърквате. 

	куриные желудки с картошкой в сметане

Нарежете чесъна на дребно или го минете през преса. Пресният копър също трябва да е нарязан на дребно.  

куриные желудки и сердечки

В подходящ съд смесете воденичките, маринования лук, чесъна и копъра. Полейте със соевия сок, прибавете черния пипер, след което разбъркайте добре. 

куриные желудки и сердечки в сметане

Приберете в хладилника за една нощ, за да могат воденичките да се мариноват добре. 

куриные желудки и печень в мультиварке

А на следващия ден просто трябва да извадите чинията от хладилника, да седнете около масата и да се насладите на този деликатес. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай

ЧУКЧА

ЧУКЧА 10.10.2018 12:27

ДА ТЯ БАБАТИ ВСЕ С СОЕВ СОС СИ Е МАРИНОВАЛА ЯСТИЯТА

ВЪПРОС

ВЪПРОС 11.10.2018 15:50

А със захарта какво правим? Връщаме я в захарницата ли???