Едва ли има човек, който да не обича домашно приготвена лютеничка. За съжаление, приготвянето й е доста трудоемко и не винаги може да се случи в домашни условия.
В апартаментите, особено тези, които нямат тераси, печенето на чушки си е мисия невъзможна. От там и приготвянето на лютеницата се превръща в голям проблем.
Ако и вие няма къде да печете чушки, не бързайте да се отказвате от любимия си деликатес. Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една рецепта за лютеница, която е точно за вас!
За да си приготвите тази лесна и божествено вкусна лютеница, ще ви трябват само два по-големи съда. И фурна!
Ето от какво се нуждаете за тази лесна и божествено вкусна лютеница:
3 кг. червени чушки
1 голям патладжан
10 скилидки чесън
морска сол
200 мл. зехтин
черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват добре и се слагат в голяма тенджера, след което се заливат с вода. Същото се прави и с патладжана. След няколко минути зеленчуците трябва да се смелят с месомелачка.
Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство
Получената смес се слага в голяма и дълбока тава, добавя се нарязаният на ситно чесън и подправки, а след това и зехтинът.
Тавата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 4 часа. От време на време тавата трябва да се изважда, за да се разбърка сместа.
Готовата лютеницата се изсипва в предварително затоплени буркани. Всеки буркан се покрива с целофан и ластик. След това бурканите се затварят и се оставят да изстинат.
Това е всичко! Както обещахме - бързо и много лесно! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!