logo

20-г. Ани се стопи до неузнаваемост заради мистериозна болест, а след година адски мъки... СНИМКИ

20-г. Ани се стопи до неузнаваемост заради мистериозна болест, а след година адски мъки... СНИМКИ

Британката започнала да страда от редовни стомашни болки след хранително отравяне през март 2020 г.

Млада британка разбра, че страда от опасно заболяване благодарение на коментар в социалната мрежа, съобщава Daily Mirror.

20-годишната Ани Маршал разказва, че е започнала да изпитва редовни стомашни болки след хранително отравяне през март 2020 г. Първоначално лекарите решили, че има инфекция и й предписали лечение, което обаче не довело до резултат. 

Заради проблема с храненето тя свалила почти 13 килограма.

Тина се разболя от К-19 и животът й се превърна в ад СНИМКИ 18+

Година по-късно, след поредния преглед, станало ясно, че има гастропареза - храносмилателно разстройство, при което функционирането на мускулите на стомашно-чревния тракт се влошава, което води до проблеми с изпразването на стомаха.

"Изпитвах ужасна болка всеки път, когато се хранех. Започнах да посещавам лекари. Единият ми направи ядрено-магнитен резонанс, който не показа нищо. Накрая докторът ми каза, че не може да ми помогне повече и че смята, че съм анорексичка, въпреки че му казах, че нещо физически не е наред с мен", споделя Ани. 

"После се видях с друг лекар, който ми обеща, че ще стигне до дъното и ми направи доста тестове – бях на много антибиотици през това време, тъй като мислеха, че е бактериална инфекция.

Кърсти мислеше, че мъките й са заради бременността, истината я шокира!

През март 2021 г. той ми каза, че мисли, че е гастропареза – по това време бях на течна диета. Сякаш стомахът ти е парализиран. Лекарят каза, че това е най-лошото, което някога е виждал и не можех да повярвам, че никой не ме е тествал по-рано. 

Беше хубаво да имам диагноза и да знам, че не съм луда. Взех всички лекарства за гастропареза и дори ми инжектирах ботокс в стомаха, но нищо не помогна", разказва Ани. 

Отчаяна, тя се присъединило към група за хора с гастропареза и започнала да споделя недоволството си от неефективното лечение с други потребители.

Майка мислеше, че петното зад ухото й е от химикалка, истината я смрази СНИМКИ

Една жена забелязала поста й и й предложила да провери дали случайно няма синдром на Дънбар. Хората с този синдром страдат от загуба на тегло, подуване на корема, болка след хранене и липса на апетит. Заболяването се открива трудно, изисква допълнителна диагностика и множество изследвания.

Ани отново отишла на лекар, а предположението на непозната се потвърдило: тя наистина имала синдром на Дънбар.

Британката открила хирург в САЩ, специалист в тази област, който трябва да я оперира по-късно този месец. /jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Факт

Факт 02.07.2022 11:25

Трябвало е да смени не лекарите, а държавата. В Англия са най-некадърните и неадекватни лекари на света.