logo

Д-р Мясников развенча брадат мит за витамините

Д-р Мясников развенча брадат мит за витамините

По думите на специалиста, каквото и да прави човек, не може да се презапаси с тях

Експертите по хранене казват, че в обичайната ни диета има всичко, от което се нуждаем. Представителите на индустрията обаче, подкрепени от различни увлекателни истории, смятат, че храната не съдържа всичко необходимо и затова имаме нужда от добавки. 

На пръв поглед изглежда, че за витамините и минералите се знае всичко. За всяка клетка на тялото е измислено полезно хапче, което ще оправи всичко.

Въпреки това, с цялата популярност на темата в интернет, все още могат да се намерят куп погрешни схващания, в които хората продължават да вярват. 

При недостиг на витамини яжте тези храни

Наскоро руският лекар Александър Мясников развенча един популярен мит, свързан с витамините. По думите на специалиста, каквото и да прави човек, не може да се презапаси с тях. 

Той напомня, че храненето винаги трябва да бъде балансирано, а приемът на витамини и минерали трябва да присъства в диетата ежедневно. По думите му, опитът да се "запасите за бъдещето" няма да доведе до подобряване на здравето.

"Истината е, че не може да се запасите с витамини. Трябва да има ежедневен дневен прием. Дори да приемете една кофа днес, утре няма да имате нищо друго освен диария", казва специалистът, коментирайки мнението, че през лятото трябва да се консумират повече плодове и зеленчуци.

Яжте тези продукти и никога няма да ви се наложи да пиете витамини

В същото време лекарят подчертава, че зеленчуците и плодовете, продавани през лятото, наистина са по-здравословни от тези по рафтовете през зимата. И посъветва да се набляга на консумацията на такива, които са местно производство. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай