Яйцата са много здравословни, но често ги приготвяме неправилно и ги комбинираме с нездравословни храни. Най-опасните начини за приготвяне на яйца бяха изразени от американски диетолози в публикация в Eat This, Not That!
Бърканите яйца, приготвени с масло, могат да навредят повече на тялото, отколкото да му помогнат. Катрин Бусбаум обясни, че яйцата вече съдържат много протеини, както и наситени мазнини, които макар и да не са много са достатъчни.
Когато се добави масло, нивото на наситените мазнини се увеличава драстично, което може да има много пагубен ефект върху развитието и прогресирането на сърдечно-съдовите заболявания. Точно същите последици VED от използване на мазнина, кокосово масло, касероли.
Невероятно! 90-годишна баба с 4 млн. абонати пусна маска за еластичност на гърдите (СНИМКИ)
Високите температури при готвене на бъркани яйца с растително масло също трябва да се избягват. Ребека Вашута, диетолог, твърди, че високите температури задействат процеса на окисляване на маслото. Това може да доведе до всякакви възпаления.
Най -вредният начин за ядене на яйца беше обявен наскоро.
Диетологът Михаил Гинзбург каза, че съвместното използване на колбаси и пържене на яйца значително увеличава вредата за човешкото тяло. За някои хора тази комбинация е просто противопоказана.
Яденето на 50 грама червено месо заедно с яйцата увеличава риска от широк спектър от заболявания, като рак на панкреаса и дебелото черво, каза лекарят. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!