logo

Диетолози посочиха най-опасните начини за приготвяне на яйца

Диетолози посочиха най-опасните начини за приготвяне на яйца

Когато се добави масло, нивото на наситените мазнини се увеличава драстично, което може да има много пагубен ефект върху развитието и прогресирането на сърдечно-съдовите заболявания

Яйцата са много здравословни, но често ги приготвяме неправилно и ги комбинираме с нездравословни храни. Най-опасните начини за приготвяне на яйца бяха изразени от американски диетолози в публикация в Eat This, Not That!

Бърканите яйца, приготвени с масло, могат да навредят повече на тялото, отколкото да му помогнат. Катрин Бусбаум обясни, че яйцата вече съдържат много протеини, както и наситени мазнини, които макар и да не са много са достатъчни.

Когато се добави масло, нивото на наситените мазнини се увеличава драстично, което може да има много пагубен ефект върху развитието и прогресирането на сърдечно-съдовите заболявания. Точно същите последици VED от използване на мазнина, кокосово масло, касероли.

Невероятно! 90-годишна баба с 4 млн. абонати пусна маска за еластичност на гърдите (СНИМКИ)

Високите температури при готвене на бъркани яйца с растително масло също трябва да се избягват. Ребека Вашута, диетолог, твърди, че високите температури задействат процеса на окисляване на маслото. Това може да доведе до всякакви възпаления.

Най -вредният начин за ядене на яйца беше обявен наскоро.

Диетологът Михаил Гинзбург каза, че съвместното използване на колбаси и пържене на яйца значително увеличава вредата за човешкото тяло. За някои хора тази комбинация е просто противопоказана.

Яденето на 50 грама червено месо заедно с яйцата увеличава риска от широк спектър от заболявания, като рак на панкреаса и дебелото черво, каза лекарят. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай